Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας – Αναθέρμανση των σχέσεων μας μετά την επίσκεψη

Για πρώτη φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επισκέπτεται αύριο επισήμως την Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η επίσκεψη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τα τελευταία χρόνια οι συναντήσεις του με Έλληνες αξιωματούχους ήταν ιδιαιτέρως περιορισμένες. Οι

δύο υπουργοί θα αρχίσουν τις συναντήσεις τους από το πρωί, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων που γίνονται στη μνήμη του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια.

Οι εκδηλώσεις αυτές που διεξάγονται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του, άρχισαν χθες στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου από τη Ρωσία και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννη Καποδίστριας» από την Ελλάδα.

Μετά τη συνάντησή τους το μεσημέρι στο Υπουργείο Εξωτερικών, οι κκ Βενιζέλος και Λαβρόφ πρόκειται να υπογράψουν διμερείς συμφωνίες κι εν συνεχεία θα προβούν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. Η επίσκεψη του Ρώσου αξιωματούχου θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς προαναγγέλλει την επανεκκίνηση των σχέσεων Ρωσίας και Ελλάδας με τη χάραξη στρατηγικής που θα εκδηλώνεται με μικρά αλλά σταθερά βήματα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα