Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συγκαλεί ο Ομπάμα – Και Αμερικανοί μεταξύ των τραυματιών στο Παρίσι

Το Αμερικανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συγκαλεί εκτάκτως ο Μπάρακ Ομπάμα, «για να εξετάσει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι», πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγνκτον, για να μεταβεί στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των G20 στην Τουρκία, ανακοινώθηκε επισήμως από τον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να αναχωρήσει αεροπορικώς νωρίς σήμερα το απόγευμα (ώρα Ουάσινγκτον) για τη σύνοδο των G20, η οποία θα πραγματοποηθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό

του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, αναφέρεται σε έτερη ανακοίνωση του Πενταγώνου. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι ΗΠΑ δεσμεύονται να βοηθήσουν τη Γαλλία με κάθε τρόπο και πως οι δύο χώρες θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι εργάζεται αδιάκοπα για να εντοπίσει τους Αμερικανούς που πιθανόν να επλήγησαν από τους τρομοκράτες και διευκρίνισε πως πολλοί Αμερικανοί είναι μεταξύ των τραυματιών.

«Γνωρίζουμε ότι Αμερικανοί τραυματίσθηκαν και τους προσφέρουμε κάθε δυνατή προξενική βοήθεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, χωρίς να διευκρινίσει ακριβώς πόσοι Αμερικανοί έχουν τραυματισθεί.

The post Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συγκαλεί ο Ομπάμα – Και Αμερικανοί μεταξύ των τραυματιών στο Παρίσι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα