Νέο θρίλερ με ελληνικό χρώμα: Από τη Λέρο πέρασε ο ένας δράστης της επίθεσης στο Stade de France

Νέο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, στην προσπάθεια των γαλλικών αρχών να ξετυλίξουν το κουβάρι των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Η υπόθεση αποκτά ελληνικό χρώμα, καθώς αποκαλύπτεται ότι ο ένας από τους δύο δράστες που ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση στο Stade de France είχε περάσει από τη Λέρο τον Οκτώβριο!

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν δύο διαβατήρια, ένα συριακό και ένα αιγυπτιακό στα πτώματα των δραστών της επίθεσης στο στάδιο, ενώ οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν

ότι ένας από τους δράστες της σφαγής στο Bataclan ήταν Γάλλος, με την ταυτότητά του να έχει απασχολήσει τις αρχές.

Στην έντονη φημολογία ότι οι Γάλλοι ζήτησαν από τους Έλληνες στοιχεία για τους δύο δράστες της επίθεσης στο Stade de France, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε επισήμως ότι ο ένας είχε περάσει από τη Λέρο πριν από ένα μήνα και στη συνέχεια μετέβη στη Γαλλία:

«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, o κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.

Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Νωρίτερα, όπως είχε γίνει γνωστό από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από τις γαλλικές υπηρεσίες είχε ζητηθεί απο τις ελληνικές Αρχές να ελέγξουν αν έχουν περάσει απο την χώρα μας δύο συγκεκριμένα άτομα, τα οποία απασχολούν τους Γάλλους στο πλαισιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Έτσι, οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών, και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Ταυτόχρονα, έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απο τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλει ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπηματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις αλλες χώρες και σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

Στην Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης αποκάλυψε ότι οι Αρχές της χώρας έχουν προβεί σε απελάσεις ατόμων με ευρωπαϊκά διαβατήρια.

Πριν από εννέα μήνες, στο νησί είχε αποκαλυφθεί δίκτυο που δρούσε τόσο στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου όσο και στα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, αγόραζε και προωθούσε 4x4 φορτηγάκια σε τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρούν στην Συρία, ενώ ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Mirror αποκάλυψε ότι μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας εθελοντές με ευρωπαϊκά διαβατήρια προωθούνται πάλι μέσω κατεχομένων στην Συρία, προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χερστ Ζέεχοφερ δήλωσε παράλληλα ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι άνδρας που συνελήφθη προ δεκαημέρου από τις βαυαρικές αρχές με όπλα και εκρηκτικά σχετίζεται με τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Ο 51χρονος με καταγωγή από το Μαυροβούνιο συνελήφθη στις 5 Νοεμβρίου, στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Σάλτσμπουργκ και Μονάχου.

The post Νέο θρίλερ με ελληνικό χρώμα: Από τη Λέρο πέρασε ο ένας δράστης της επίθεσης στο Stade de France appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα