Στραγγαλισμοί κ.α: Το βαρύ ποινικό μητρώο του δολοφόνου του φύλακα στο Μαλανδρίνο

Γνώριμος των αστυνομικών αρχών και των φυλακών ήταν ο Ιλία Καρέλι, ο οποίος δολοφόνησε με τρεις μαχαιριές τον 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο Αλβανός κρατούμενος είχε περάσει πολλά χρόνια στις φυλακές και έχει στο ποινικό του μητρώο πολλές καταδικαστικές αποφάσεις. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο 42χρονος προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές την 21η Οκτωβρίου 1997. Τότε είχε κατηγορηθεί για κλοπές, καταδικάστηκε σε 16

χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε το 2006 έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Ωστόσο δεν έμαθε από τον εγκλεισμό του και μερικούς μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου του 2007, συνελήφθη και οδηγήθηκε ξανά στην φυλακή. Τότε κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν και ληστεία.

Είχε ληστέψει διαμέρισμα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 42χρονος είχε τότε αποπειραθεί να στραγγαλίσει τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ενώ είχε επιτεθεί και στη σύζυγό του τραυματίζοντάς την με ένα κομμάτι γυαλί. Τότε για την συγκεκριμένη υπόθεση καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη, ενώ έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει, η ποινή του είχε μειωθεί σε κάθειρξη 12 ετών και 9 μηνών. Επιπλέον, ο 42χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο Καρέλι εκρατείτο στη Β΄ πτέρυγα των φυλακών Μαλανδρίνου, όπου εκτίουν ποινές όσοι κρατούμενοι εργάζονται για τη μείωση της ποινής τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο 42χρονος είχε θεμελιώσει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης με όρους. Πράγματι, την 11η Φεβρουαρίου 2014 υπέβαλε σχετικό αίτημα, το οποίο όμως απορρίφθηκε, αφού συνεκτιμήθηκαν τα στοιχεία της προσωπικότητάς του και η συμπεριφορά του εντός της φυλακής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα