Στους 16 του Μουντιάλ Νέων, περνώντας ως πρώτη του ομίλου, η Εθνική Ελλάδας

Με μία ακόμα πειστική εμφάνιση,η Εθνική Ελλάδας U-20 κατάφερε να περάσει στους 16 της διοργάνωσης, έπειτα από την ισοπαλία που ουσιαστικά «έδωσε» στην αντίστοιχη της Παραγουάης, για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων (32).

Το σύνολο του Κώστα Τσάνα μπήκε με τη σιγουριά του φαβορί στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που επιβεβαίωσε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αφού δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο μέχρι να αποκτήσει τα ηνία της αναμέτρησης, επιβάλλοντας τον δικό της ρυθμό στο γήπεδο.

Με

δουλεμένο passing game και προσπάθεια ανάπτυξης από τα άκρα, κυρίως με τις προωθήσεις των Κωνσταντινίδη και Σταφυλίδη, από τη δεξιά και την αριστερή πλευρά αντίστοιχα.

Η πίεση των Ελλήνων διεθνών απέδωσε καρπούς από νωρίς, όταν στο 24ο λεπτό, ο αρχηγός της Παραγουάης, Γκόμεζ, αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Διαμαντάκο, ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Λατινοαμερικάνων.

Η ελληνική ομάδα συνέχισε την καλή δουλειά στο γήπεδο, και στο 45' έχασε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία στον αγώνα, όταν ο Κώστας Σταφυλίδης με εξαιρετικό βολέ από απόσταση περίπου 30 μέτρων, τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Μορέλ, αφήνοντας τους θεατές της αναμέτρησης με ανοιχτό το στόμα.

Στην επανάληψη, οι προσπάθειες των διεθνών μας απέδωσαν καρπούς, αφού στο 68ο λεπτό, ο Δημήτρης Διαμαντάκος έπιασε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σταφυλίδη.

Οι χαρές των παικτών του Κώστα Τσάνα κράτησαν μόλις πέντε λεπτά, ωστόσο, διότι στο 73ο λεπτό, ο Μοντενέγκρο πέτυχε ίσως το πιο θεαματικό γκολ της διοργάνωσης μέχρι τώρα, στοπάροντας τη μπάλα με το στήθος στη μεγάλη περιοχή, και σκοράροντας στην εστία του Καπίνο με καταπληκτικό ανάποδο ψαλιδάκι.

Η Ελλάδα από εκείνο το σημείο και έπειτα μονοπώλησε την κατοχή, προσπαθώντας να φτάσει στο γκολ που θα της εξασφάλιζε την πρωτιά στον όμιλο, με τις προσπάθειές της ωστόσο να πέφτουν στο κενό.

Λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης, η κληρωτίδα έβγαλε πρώτη την Ελλάδα στον 4ο όμιλο, καθώς πριν βρισκόταν στην απόλυτη ισοβαθμία με την Παραγουάη, έχοντας τους ίδιους βαθμούς, αλλά και την ίδια διαφορά τερμάτων.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουρμπέλης, Σταφυλίδης, Μπάλλας, Φουρλάνος, Μπουχαλάκης, Λυκογιάννης, Κολοβός, Διαμαντάκος

Παραγουάη: Μορέλ, Μαρέκο, Παρέδες, Αλόνσο, Γκόμες, Ραμίρες, Σανάμπρια, Γκονσάλες, Πίρις ντα Μότα, Μπαλμπουένα, Ρόχας

Keywords
Τυχαία Θέματα