Στοιχεία «φωτιά» στον προσομοιωτή του πιλότου – Σχεδίαζε πτήση σε ερημικό νησί του Ινδικού

Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών είχε προγραμματίσει στον εξομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του μία διαδρομή για ένα απομονωμένο νησί του Ινδικού Ωκεανού όπου είναι τόσο μικρό που χωράει για να προσγειωθεί ένα Boeing.

Παράλληλα, σήμερα ανακοινώθηκε από τις Αρχές της Μαλαισίας ότι έλαβαν δεδομένα για το μοιραίο αεροπλάνο, από ραντάρ άλλων χωρών. Επίσης δεν διευκρινίστηκε από που προέρχονται τα ίχνη της πτήσης επειδή «δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να δημοσιοποιούμε στοιχεία

άλλων χωρών».

Την ίδια ώρα που οι Αρχές έδιναν την συνέντευξη Τύπου, οι συγγενείς των αγνοουμένων είχαν συγκεντρωθεί από έξω και εξέφραζαν την αγανάκτηση τους στα ΜΜΕ. Με δάκρυα στα μάτια και ουρλιαχτά, η μητέρα ενός εκ των αγνοουμένων κατηγόρησε τις μαλαισιανές Αρχές για παραλείψεις αναφορικά με την ενημέρωση που τους παρέχεται ενώ χαρακτηριστική είναι η κραυγή που έβγαλε ενώ έλεγε: «ποιος θα μου πει που είναι ο γιος μου;».

Η αγανακτισμένη γυναίκα αποκάλεσε προδότες τους Μαλαίσιους «που μας έχετε εγκαταλείψει. Πείτε μας την αλήθεια! Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια!». Την ίδια ώρα βρίσκονταν δίπλα της άνθρωποι που προσπαθούσαν να την κρατήσουν όρθια καθώς έχανε την συχνά την ισορροπία της. Τελικά η ασφάλεια του κτηρίου απομάκρυνε από το σημείο την τραγική μητέρα.

Ο Χισαμουντίν Χουσείν ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ότι οι Αρχές κατανοούν πλήρως τον πόνο των συγγενών και γι αυτό το λόγο θα αποσταλεί ειδικό κλιμάκιο στο Πεκίνο που θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε όλους όσους αγωνιούν για την τύχη των αγαπημένων τους.

Ο ετεροθαλής αδερφός του κυβερνήτη Ζάκαρι Άχμαντ Σαχ μίλησε στην εφημερίδα Washington Post για τα όσα ακούγονται περί τρομοκρατικής ενέργειας του πιλότου, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και «τα ΜΜΕ δεν βοηθάνε καθόλου την κατάσταση. Η κόρη του Ζάκαρι είναι πολύ απογοητευμένη για τα όσα ακούγονται για τον μπαμπά της».

Το κουβάρι περιπλέκεται ακόμα περισσότερο μετά και από την αποκάλυψη του Sky News που ανέφερε ότι ο κυβερνήτης του Boeing είχε προγραμματίσει στον εξομοιωτή που είχε στο σπίτι του, μία πτήση προς ένα απομονωμένο νησί στη μέση του Ινδικού Ωκεανού όπου μπορεί να προσγειωθεί ένα Boeing 777.

Ταυτόχρονα, το FBI προσπαθεί να ανακτήσει αρχεία που είχαν διαγραφή στις 3 Φεβρουαρίου από τον προσομοιωτή πτήσης του κυβερνήτη της μοιραίας πτήσης ΜΗ370. Επίσης οι Αρχές εξετάζουν και τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές του Ζάκαρι και του συγκυβερνήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα