«Στο κόκκινο» η αγωνία για τη 12η θέση – Μεγάλη μάχη της Ελλάδας με την Ελβετία

Η μάχη για τη 12η θέση στη βαθμολογία της UEFA κορυφώνεται. Η κλήρωση σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ δεν μας χαμογέλασε.

Ο Ολυμπιακός ήταν γνωστό ότι θα είχε δύσκολη κλήρωση, όμως και για τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που έπεσε στους αδύνατους, κάθε άλλο παρά εύκολη χαρακτηρίζεται η Μπενφίκα, πόσο μάλλον μετέπειτα η Τότεναμ, αν ο Δικέφαλος του Βορρά περάσει το εμπόδιο

των Πορτογάλων.

Σε περίπτωση που και οι δύο ελληνικές ομάδες δεν πάρουν ούτε βαθμό σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια τότε η θέση που εξασφαλίζει στον πρωταθλητή Ελλάδας απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τον κυπελλούχο απευθείας στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ και το 2015-16 θα κινδυνέψει να χαθεί.

Σύμφωνα και με όσα δημοσιεύει η «Sportday», η Ελλάδα είναι στη 12η θέση με 33.200 βαθμούς έναντι 31.425 πόντους των Ελβετών. Αγωνιστικά αυτό μεταφράζεται σε οκτώ βαθμούς ή τέσσερις νίκες. Αυτή είναι μια διαφορά που καλείται να καλύψει για λογαριασμό των Ελβετών η Βασιλεία που είναι κι η μοναδική ομάδα που τους έχει απομείνει στα Κύπελλα Ευρώπης.

Οι Ελβετοί είχαν μια εύκολη κλήρωση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ αφού θα αντιμετωπίσουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία απέκλεισε φέτος στον 3ο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών για το Τσάμπιονς Λιγκ (1-0 και 3-3). Αν η Βασιλεία προκριθεί στους «16» θα βρει απέναντί της τον νικητή από το ζευγάρι του Άγιαξ με τη Σάλτσμπουργκ. Αν η ελβετική ομάδα καταφέρει το απόλυτο με δυο προκρίσεις που θα συνοδευθούν συνολικά από τέσσερις νίκες, τότε αυτόματα η Ελβετία θα περάσει την Ελλάδα στη βαθμολογία καθώς η πρόκριση στα προημιτελικά δίνει μπόνους κι έναν βαθμό.

Από εκεί και πέρα η χώρα μας κυνηγάει την Τουρκία που είναι στην 11η θέση σε απόσταση 800 πόντων ή δυο νίκες. Οι Τούρκοι συνεχίζουν με τη Γαλατά στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τσέλσι και την Τραμπζονσπόρ στο Γιουρόπα που κληρώθηκε με τη Γιουβέντους.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα