Στο γαλάζιο ΒlackJack βγήκε… 22- Κλείδωσαν οι εκλογές

Για τις 22 Νοεμβρίου κλείδωσαν τελικά οι γαλάζιες κάλπες, μετά την πεντάωρη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, με τον δεύτερο γύρο να ορίζεται για τις 29 Νοεμβρίου, αν χρειαστεί.

Αυτό δεν σημαίνει πως η διαδικασία μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών θα είναι εύκολη, μιας και στη «μνημονιακή» ΝΔ, όπου οι καθυστερήσεις της μισθοδοσίας ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο, δεν είναι και εύκολο

να βρεθούν τα 450.000-600.000 ευρώ που υπολογίζονται από την τεχνική εταιρεία για την περάτωση της διαδικασίας, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διασφαλιστεί και τι αδιάβλητο της διαδικασίας.

Παράλληλα, την ώρα που συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ, ο Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίαζε το γραφείο του στην Αθήνα, επί της Πανεπιστημίου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με τη συμμετοχή πολλών στελεχών της νεότερης γενιάς.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Ο κύβος στην ΚΕΦΕ ερρίφθη: η ΝΔ θα οδηγηθεί στις κάλπες στις 22 Νοεμβρίου, ενώ ο δεύτερος γύρος (αν χρειαστεί) θα λάβει χώρα στις 29 Νοεμβρίου, ημερομηνία με ιδιαίτερο συμβολισμό, μιας και στις 29/11/2009 ο Αντώνης Σαμαράς κέρδιζε με εμφατικό τρόπο την πρωτιά στην πρώτη γαλάζια εκλογική διαδικασία από τη βάση.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ είχε χαρακτηριστικά Μπεν Χουρ, πλην όμως η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη και, σύμφωνα με πηγές από όλα τα επιτελεία, η μόνη ρεαλιστική, δεδομένων και των τεχνικών και οικονομικών δυσκολιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πεντάωρη και ιδιαίτερα θερμή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ οι εκπρόσωποι των τριών υποψηφίων πρότειναν ως ημερομηνία εκλογής την 15η Νοεμβρίου , ενώ ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πρότεινε οι κάλπες να στηθούν στις 29 Νοεμβρίου. Εν τέλει έγινε αποδεκτή η συμβιβαστική πρόταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και ο πρώτος γύρος ορίστηκε στις 22/11.

Τα 17 μέλη της ΚΕΦΕ ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο του τρεξίματος της εκλογικής διαδικασίας τόσο για τα τεχνικά ζητήματα της εκλογικής αναμέτρησης που έχουν να κάνουν με το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί, τα τερματικά που θα απαιτηθούν κ.ο.κ., αλλά και για το κόστος του όλου project, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα κυμανθεί από 450.000 έως 700.000 ευρώ.

Κανείς εκπρόσωπος υποψηφίου δεν εξέφρασε ένσταση για την εν λόγω ημερομηνία, τηρουμένων φυσικά και των αναλογιών, ενώ η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζήτησε να υπάρχει οικονομική διαύγεια, αιτούμενη παράλληλα ενημέρωση και για τις υποχρεώσεις του κόμματος προς τρίτους. Οι εκπρόσωποι των κυρίων Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη επέμειναν, όπως και την προηγούμενη φορά, στην τήρηση της ίδιας διαδικασίας με το 2009, κάτι που σημαίνει πως ζητούν να στηθούν εκ νέου πάνω από 1000 κάλπες σε όλη την επικράτεια, ενώ τονίζουν πως δεν πρέπει να αλλάξει και το αντίτιμο των 2 ευρώ για τη συμμετοχή στη διαδικασία, τη εξαιρέση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που θα οριστικοποιηθούν πλήρως στο εγγύς μέλλον.

«Μας πήρε 5 ώρες συζητώντας διάφορα θέματα, αλλά συμφωνήσαμε ομόφωνα. Οι εκλογές ανάδειξης νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθούν στις 22 Νοεμβρίου με τον επαναληπτικό γύρο αν χρειαστεί να διεξάγεται στις 29. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ για τη συνεργασία που είχαμε αυτές τις μέρες και να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους τους υποψηφίους» έγραψε το βράδυ στο facebook ο γραμματέας της ΝΔ και πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Η ΚΕΦΕ θα συγκληθεί εκ νέου τη Δευτέρα, προκειμένου να ασχοληθεί με ζητήματα που έχουν μείνει ανοιχτά και είναι οργανωτικής και διαδικαστικής φύσεως, πλην όμως θεωρούνται απολύτως απαραίτητα προκειμένου να κυλήσει ομαλά η διαδικασία.

Πανηγυρικά εγκαίνια Τζιτζικώστα στα γραφεία της Αθήνας

Τα γραφεία του στην Αθήνα εγκαινίασε το απόγευμα της Πέμπτης ο Απόστολος Τζιτζικώστας στον τρίτο όροφο της οδού Πανεπιστημίου 39. Σε έναν κατάμεστο χώρο, από περίπου 1000 άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του επιτελείου του κυρίου Τζιτζικώστα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έγινε αποδέκτης ευχών για καλή επιτυχία, ενώ γύρισε σε όλους τους χώρους έχοντας πάντα στο πλευρό του τη σύζυγό του Ελεάνα Βλάχου, η οποία έχει αποδυθεί κανονικά σε αγώνα για την υποψηφιότητα του συζύγου της.

«Σήμερα ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη Νέα Δημοκρατία. Αλλάζουμε πρώτα εμείς για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα. Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα που παίρνω καθημερινά από όλους τους φίλους, τα στελέχη, τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κι από την ίδια την κοινωνία: Να απαλλαγούμε επιτέλους από το ψεύτικο όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μετατραπεί σε εφιάλτη. Προχωράμε όλοι μαζί. Με τους πολίτες για τους πολίτες. Τολμάμε. Αλλάζουμε. Κερδίζουμε» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ενώ το παρών έδωσαν και αρκετά επιφανή, γαλάζια στελέχη, όπως οι βουλευτές Νότης Μηταράκης (Χίου), Σίμος Κεδίκογλου (Εύβοιας) και Απόστολος Βεσυρόπουλος (Ημαθίας), οι πρώην βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Κώστας Κιλτίδης, πολιτευτές και στελέχη της ΝΔ, ψηφοφόροι και φίλοι του κυρίου Τζιτζικώστα.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι ΟΝΝΕΔίτες, οι οποίοι φώναζαν και το σύνθημα «Τζιτζικώστας οε οε οε», για να δεχθούν με τη σειρά τους τις ευχαριστίες του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ. Άισθηση προκάλεσε η παρουσία του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι, ο οποίος τα έλεγε σε διάδρομο του γραφείου με την κυρία Ελεάνα Βλάχου και πέρασε, ως Θεσσαλονικιός, να ευχηθεί καλή επιτυχία στον κύριο Τζιτζικώστα. Πάντως, σύμφωνα με στέλεχος της καμπάνιας Τζιτζικώστα, οι υποστηρικτές του στην ΚΟ ανέρχονται σε διψήφιο αριθμό.

Από εδώ και πέρα οι συνεργάτες του κυρίου Τζιτζικώστα θα εγκατασταθούν στα περίπου 600 τετραγωνικά του νέου γραφείου, ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκινήσει τις περιοδείες του από την Πάτρα (έχει τη στήριξη του βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη και του πρώην βουλευτή Θανάση Νταβλούρου) και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς τη Μακεδονία, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιστρέψει στην Αθήνα, οπότε και προγραμματίζονται οι πρώτες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

Ο Κυριάκος παρουσιάζει τις προτάσεις του

Άρτι επιστρέψας από την Κύπρο, όπου έκανε μια «πρωθυπουργική» επίσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Αθήνα και θα μιλήσει το απόγευμα στον ‘Ελληνικό Κόσμο», όπου και θα παρουσιάσει τις προτάσεις και τις ιδέες του για την επόμενη μέρα της ΝΔ, ενώ και αυτός προγραμματίζει τις περιοδείες του, αρχής γενομένης από την Κόρινθο το Σάββατο και τον Έβρο την Κυριακή. Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για την εν λόγω εκδήλωση, μιας και οι προτάσεις που θα αναπτύξει ο κύριος Μητσοτάκης επί της ουσίας εγκαινιάζουν το δεύτερο σκέλος της καμπάνιας του και θα χρησιμοποιηθούν από εδώ και πέρα ως βάση συζήτησης με τους πολίτες στις περιοδείες του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ.

The post Στο γαλάζιο ΒlackJack βγήκε… 22- Κλείδωσαν οι εκλογές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα