Στο εδώλιο για κακουργηματική απάτη ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ

Για κακουργηματική απάτη θα δικαστεί τελικά ο ιατρός – γενικός διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Στον Θεόδωρο Παπαδημητρίου αποδίδεται απάτη

ύψους 568.022 ευρώ σε βαθμό κακουργήματος για τις τρεις ανεξάρτητες περιπτώσεις οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η πρώτη περίπτωση αφορά συμφωνητικό φύλαξης τριών κτιρίων για ένα χρόνο (2005-2006) με αρχική μηνιαία αμοιβή 12.400 ευρώ συν ΦΠΑ, το οποίο όμως (συμφωνητικό) ξεχάστηκε στα συρτάρια, με αποτέλεσμα να καταρτιστεί νέο συμφωνητικό με διπλάσια μηνιαία αμοιβή, δηλαδή με 24.800 ευρώ συν ΦΠΑ.

Αυτό είχε ως συνέπεια να ζημιωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ με το ποσό των 148.800 ευρώ (12.400Χ12) συν ΦΠΑ 18%, δηλαδή συνολικά με το ποσό 175.534 ευρώ.

Κατά τους ισχυρισμούς του γενικού διευθυντή το νεότερο, δεύτερο συμφωνητικό με το ποσό των 24.800 ευρώ μηνιαίως, το υπέγραψε εν αγνοία του, καθώς υπεκλάπη η υπογραφή του κατά την υπογραφή διαφόρων εγγράφων.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη μη νόμιμη αύξηση αποδοχών στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 2.000 ευρώ μηνιαίως και μάλιστα αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2008. Η εν λόγω μηνιαία αύξηση δόθηκε ως επίδομα αυξημένης αρμοδιότητας.

Η εντολή αύξησης δόθηκε στο αρμόδιο τμήμα μισθοδοσίας του Κέντρου με σημείωμα του Θεόδωρου Παπαδημητρίου που αντιπροσώπευε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτό είχε ως συνέπεια να ζημειωθεί το κέντρο με το ποσό των 58.000 ευρώ.

Και πάλι ο γενικός διευθυντής υποστήριξε ότι το σημείωμα που δόθηκε στο τμήμα μισθοδοσίας και φέρει την υπογραφή του είναι πλαστό (δεν είναι δική του η υπογραφή).

Η τρίτη και τελευταία περίπτωση αφορά την έγκριση δαπάνης ύψους 336.488 ευρώ η οποία δόθηκε ως αμοιβή σε γραφεία εμπιστευτικών ερευνών για την αντιμετώπιση περιστατικών βιοτρομοκρατίας κατά την διετία 2002-2003.

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι τελικά κατέβαλε εξ ιδιών το επίμαχο ποσό των 336.488 ευρώ.

The post Στο εδώλιο για κακουργηματική απάτη ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα