Στο «χορό» των κατασκόπων και η Ρωσία – Παρακολουθήσεις με στικάκια USΒ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου, κατά την πρόσφατη Σύνοδο της G20 στην Αγία Πετρούπολη, οι Ρώσοι επιχείρησαν να κατασκοπεύσουν τις άλλες χώρες με στικάκια USB και φορτιστές κινητών τηλεφώνων που δώρισαν στις εθνικές αντιπροσωπείες.

Όπως φαίνεται, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Φαν Ρομπάι εξεπλάγη από τα «αναπάντεχα δώρα» και ζήτησε από το προσωπικό ασφαλείας να τα εξετάσει. Από τα αποτελέσματα των ερευνών, με τη συνδρομή των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, τα στικάκια ήταν «πειραγμένα» καθώς τελικά επρόκειτο για

κατασκοπευτικό υλικό.

«Οι μνήμες USB και τα καλώδια των φορτιστών ήταν κατάλληλα για την υποκλοπή δεδομένων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα», κατέληξε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ακόμη, η ιταλική εφημερίδα, επικαλείται διπλωματικές πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις οποίες οι εκάστοτε εθνικές αρχές ασφαλείας συνεχίζουν να εξάγουν επιπλέον ελέγχους, ενώ ακόμη δεν πρόκειται να διαβιβαστούν διαμαρτυρίες προς τη Ρωσία, έως ότου βγουν τα τελικά αποτελέσματα των ελέγχων.

Επιπλέον, δεν διευκρινίζεται αν κάποιο από τα μέλη των εθνικών αντιπροσωπειών χρησιμοποίησε κάποια από τις συσκευές.

Από το γραφείο του Ρομπάι, ανακοινώθηκε ότι δεν πρόκειται να σχολιαστεί περαιτέρω το θέμα ενώ ανάλογη απάντηση έδωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο των G20.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα