Ένας ελληνικός μύθος πρωταγωνιστής στο νέο άλμπουμ των Arcade Fire

Οι Arcade Fire στο ολοκαίνουργιο και πολυαναενόμενο άλμπουμ τους «Reflektor» που κυκλοφόρησε σήμερα, τολμούν να πειραματιστούν μουσικά με έναν από τους πιο γνωστούς ελληνικούς μύθους διεθνώς, αυτόν του Ορφέα και της Ευρυδίκης.

Στο εξώφυλλο του δίσκου αποτυπώνεται το γλυπτό του Auguste Rodin «Ορφέας και Ευρυδίκη», που εκτίθεται στο Metropolitan Museum of Art ενώ στίχοι διαφόρων

κομματιών του δίσκου παραπέμπουν στην ιστορία του μύθου.

Σύμφωνα με τον μύθο, μετά τον θάνατο της Ευρυδίκης, ο Ορφέας γύριζε παντού απελπισμένος και με τα τραγούδια του συγκινούσε ακόμα και την άψυχη φύση καταλήγοντας στον Άδη. Η μουσική του γοήτευσε μέχρι και τους θεούς του Κάτω Κόσμου, κυρίως του Άδη και της Περσεφόνης, οι οποίοι συμφώνησαν να επιτρέψουν στην Ευρυδίκη υπό τον όρο να μην την αντικρύσει μέχρι να βρεθούν στο «φως». Όμως, ο μύθος λεει πως ο Ορφέας δεν άντεξε και με λαχτάρα γύρισε να αντικρίσει την αγαπημένη του. Τότε εκείνη εξαφανίστηκε για πάντα στον Άδη με αποτέλεσμα να πεθάνει από την απελπισία για την εξαφάνισή της.

Στα τραγούδια « Awful Sound (Oh Eurydice)» και στο «It’s Never Over (Oh Orpheus)» οι στίχοι κάνουν σαφή αναφορά στους δύο πρωταγωνιστές του μύθου και την ιστορία τους, ενώ στο κομμάτι με τίτλο «Afterlife» παρόλο που δεν εμπλέκεται ο μύθος, οι Καναδοί δημιουργοί κάνουν σαφή παραπομπή στον Άδη.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα