Στην καλύτερη 7άδα του πόλο δύο «ερυθρόλευκοι»

15:54 9/8/2015 - Πηγή: KoolNews

Ελληνικό στοιχείο υπήρξε στην καλύτερη ενδεκάδα που επιλέχθηκε στο πόλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Καζάν...

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ανδρών κέρδισε στα πέναλτι τους Ιταλούς και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, φέρνοντας στην Ελλάδα άλλη μια διάκριση. Βέβαια, οι διακρίσεις δεν σταμάτησαν στο χάλκινο μετάλλιο, αφού δύο παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη 7άδα

του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Συγκεριμένα, ο περιφερειακός και μέλος της Εθνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης και ο τερματοφύλακας της Εθνικής Κροατίας, Γιόσιπ Πάβιτς, που ανήκουν στον Ολυμπιακό, ήταν δύο από τους επτά που επιλέχθηκαν στην καλύτερη 7άδα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

MVP: Ντούσκο Πιτζέτλοβιτς (Σερβία)

Καλύτερος τερματοφύλακας: Γιόσιπ Πάβιτς (Κροατία)

Φουνταριστός: Ντούσκο Πιτζέτλοβιτς (Σερβία)

Περιφερειακοί: Αλεξάντρ Αξένοφ (Καζακστάν), Φρανσέσκο Ντι Φούλβιο (Ιταλία), Γιάννης Φουντούλης (Ελλάδα), Πέταρ Μούσλιμ (Κροατία), Άαρον Γιάνγκερ (Αυστραλία).

«Αφιερωμένο στους συμπαίκτες μου»

Ο Χρήστος Αφρουδάκης, από την πλευρά του, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο gazzetta.gr, αφιέρωσε το μετάλλιο, πρωτίστως, στους συμπαίκτες του που τον ήθελαν στην Εθνική και τόνισε πως αυτό το μετάλλιο είναι μια ηθική δικαίωση. «Μία τόσο μεγάλη επιτυχία δεν μπορείς να την αφιερώνεις σε ένα δύο άτομα... Γι αυτό κι εγώ θέλω να την αφιερώσω στους συμπαίκτες μου. Με θέλανε πίσω στην εθνική ομάδα και τους ευχαριστώ γι αυτό. Το μετάλλιο αυτό είναι η ηθική δικαίωση. Από κει και πέρα θέλω να τονίσω ότι εκτός από τους συμπαίκτες μου, για την επιτυχία αυτή έχουν συμβάλλει πολλοί στη διάρκεια της καριέρας μου, προπονητές και παράγοντες. Ελπίζω το σημερινό να γίνει αφορμή για να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο κι εγώ και οι συμπαίκτες στην εθνική ομάδα, αλλά και η ελληνική υδατοσφαίριση. Φυσικά, το αφιερώνω και στους συγγενείς μου, που είναι πάντα δίπλα μου ο καθένας με τον τρόπο του και με στηρίζουν», είπε αρχικά ο Αφρουδάκης.

Για το παιχνίδι με τους Ιταλούς και τα πέναλτι: «Νομίζω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε τους Ιταλούς στην κανονική διάρκεια. Ωστόσο, δικά μου λάθη και της ομάδας, στα οποία είχαμε κακές αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα να επιτρέψουμε στους Ιταλούς να μας ισοφαρίσουν. Ξέρουμε όλοι ότι ένα ματς που κρίνεται στα πέναλτι χρειάζεται και τύχη. Ευτυχώς, σήμερα, η τύχη ήταν με το μέρος μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμένα με αγχώνει πολύ περισσότερο να βλέπω παρά να εκτελώ πέναλτι. Όσες φορές στήθηκα απέναντι από τον τερματοφύλακα ήμουν σχετικά ψύχραιμος. Όταν τέλειωνε η σειρά μου όμως, με κυρίευε το άγχος».

Για τον τερματοφύλακα, Κώστα Φλέγκα: «Παρότι δεν είχε εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις και δεν αγωνίζεται σε μεγάλη ομάδα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Το μόνο που μπορώ να πω για εκείνον είναι ότι μόνο να βελτιώνεται μπορεί από δω και στο εξής και αυτό είναι καλό για την ομάδα, αλλά και γενικά για την ελληνική υδατοσφαίριση».

Για τον Γιάννη Φουντούλη που ήταν μέσα στους κορυφαίους: «Ο Γιάννης έκανε το πιο ώριμο τουρνουά του και αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι στους τοπ αθλητές της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Αξίζει λοιπόν να έχει την προσοχή στραμμένη πάνω του».

Για την επιτυχία και αν ανοίγει ο δρόμος για άλλες αντίστοιχες ή και καλύτερες στο μέλλον: «Με σωστή διαχείριση από τους αθλητές, τα σωματεία, τους παράγοντες μπορούμε σίγουρα να διεκδικήσουμε στο μέλλον αντίστοιχα καλές εμφανίσεις. Όμως, μην ξεχνάμε ότι συμβόλαιο με την επιτυχία ούτε είχε, ούτε έχει κανένας. Αυτή η διάκριση πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση και να αποτελέσει γερό θεμέλιο για να πάμε παραπάνω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ακολουθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπότε κρατάμε χαμηλούς τόνους και μένουμε συγκεντρωμένοι για τις διοργανώσεις που έπονται».

Για του Σέρβους που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο: «Οι Σέρβοι έχουν τεράστια σχολή υδατοσφαίρισης. Όμως, δεν είναι ακαταμάχητοι και αυτό το αποδείξαμε στο πρόσφατο τουρνουά πριν το Παγκόσμιο του Καζάν, όπου τους νικήσαμε. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω απ' το ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Πέρα όμως από το σωματότυπο που βοηθά τους Σέρβους να πρωταγωνιστούν, είναι η συστηματική δουλειά που γίνεται στη χώρα από τις μικρές ηλικίες».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο το μετάλλιο: «Είναι μία δικαίωση ηθική και αθλητική για την προσπάθεια που κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω ότι κάποιος που δουλεύει σκληρά, είναι ειλικρινής, ευθύς και αυθεντικός αργά ή γρήγορα δικαιώνεται. Και αυτό μετράει, για αυτό νιώθω μία δόση περηφάνιας γι αυτήν την διάκριση».

The post Στην καλύτερη 7άδα του πόλο δύο «ερυθρόλευκοι» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα