Στην Αθήνα το Ευρωμπάσκετ του 2015 λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

Αρκετά πιθανό είναι να διεξαχθούν στην Ελλάδα όχι απλώς αγώνες της πρώτης φάσης, αλλά και της τελικής του Ευρωμπάσκετ του 2015, εφόσον αφαιρεθεί η διοργάνωση από την Ουκρανία.

Η διοργάνωση έχει ανατεθεί στην Ουκρανία από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπάσκετ, όμως οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, σε συνδυασμό με τη μεγάλη καθυστέρηση

στη δημιουργία τριών νέων σταδίων, ανάγκασαν τη FIBA να αναζητήσει σε άλλες χώρες τη λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Αθήνα, λόγω της ύπαρξης του ΟΑΚΑ, του ΣΕΦ και του Ελληνικού, αλλά και της ξενοδοχειακής υποδομής που διαθέτει, είναι η πρώτη επιλογή της FIBA για το «φιλέτο» της διοργάνωσης, όπως εκφράστηκε και επισήμως, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σε σύσκεψη των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών στο Μόναχο.

Η Ουκρανία είχε αναλάβει το Ευρωμπάσκετ του 2015, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις η FIBA άλλαξε σχέδια. πρώτης φάσης –με τη συμμετοχή 24 ομάδων– σε τέσσερις χώρες. Η Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία θα αναλάβουν τη φιλοξενία διοργάνωσης τριών ομίλων, η τέταρτη χώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ για τους αυτονόητους λόγους της διατήρησης ουδέτερης έδρας, οι εθνικές ομάδες θα παίξουν εκτός των χωρών τους για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ.

Εχουν περάσει 20 χρόνια από την τελευταία διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στην Ελλάδα, το 1995, και είναι βέβαιο ότι το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να χαρίζει διακρίσεις στους φιλάθλους, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα