Στα «κάγκελα» καθηγητές: Θα διαγράφουμε σχολικούς συμβούλους που εφαρμόζουν την αξιολόγηση

Μέχρι το Μάιο θα πρέπει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όμως το ποιος θα κάνει την αξιολόγηση είναι ένα άλλο θέμα, αφού ήδη έχει ξεκινήσει εμφύλιο που μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Σε κλίμα έντασης, που πυροδοτούν οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις, προχωρεί η αξιολόγηση των διδασκόντων σε στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση καθώς η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ απειλούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο της διαγραφής

για τους σχολικούς συμβούλους που υλοποιούν τον νέο θεσμό.

Ουσιαστικά έχει ξεσπάσει ένας «πόλεμος» με τους συνδικαλιστές να απειλούν Περιφερειακούς και Διευθυντές εκπαίδευσης, αλλά και σχολικούς συμβούλους που θα εμπλακούν στην αξιολόγηση. Η ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) επιχειρεί με κάθε τρόπο να μπλοκάρει τη διαδικασία της αξιολόγησης, προαναγγέλλοντας μάλιστα διαγραφές από τις ΕΛΜΕ, των Περιφερειακών Διευθυντών, των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων που θα εμπλακούν στην αξιολόγηση.

Η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων, από την πλευρά της, πέρασε χθες στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να λέμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης» και προσθέτει πως «η αντιμετώπιση της κατάστασης με απειλές διαγραφών από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ δεν δίνει λύσεις». Σύμφωνα με το Έθνος κατά την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί θα ελέγχονται για τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους μαθητές τους, για το παιδαγωγικό κλίμα που δημιουργούν μέσα στις σχολικές τάξεις, την προετοιμασία των μαθητών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα