Σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ μετά από καιρό έκανε ο Σαμαράς – Θέλει να τονώσει το ηθικό ενόψει εκλογών

Μετά από πολύ καιρό, έφτασε η ώρα της σύγκλησης της Κ.Ο. της ΝΔ. Με εντολή του Πρωθυπουργού, την Πέμπτη 30/1 θα συγκληθεί στη Βουλή η Κ.Ο. όπου ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους βουλευτές, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα πάρουν το λόγο και τα στελέχη της ΝΔ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει από το βήμα της Κ.Ο. το σύνθημα για την αντεπίθεση του κόμματός του, με το βλέμμα στραμμένο πλέον για τα καλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές

και στις Ευρωεκλογές. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει πως το πολιτικό momentum είναι δύσκολο και γι’ αυτό το λόγο θα προσπαθήσει να τονώσει το ηθικό της Κ.Ο. της ΝΔ. Αναμένεται να θέσει σε αδρές γραμμές το δίλημμα των Ευρωεκλογών, θα τονίσει χωρίς αμφιβολία τον «αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ θα υπενθυμίσει πως για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η ΝΔ δεν θα δώσει τα παραδοσιακά χρίσματα αλλά θα υποστηρίξει διακριτικά υποψηφίους που έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι γνωστό πως υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις στην Κ.Ο. της ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που πιστεύουν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η φορολογική επιβάρυνση και πως θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει κινήσεις απεγκλωβισμού από τη μνημονιακή πολιτική. Έτσι, η εμφάνιση του κ. Σαμαρά μπροστά στους βουλευτές της ΝΔ θα έχει παράλληλα και κατευναστικό χαρακτήρα, καθώς πρέπει και πάλι η ΝΔ ενόψει των εκλογικών μαχών να εμφανιστεί ενωμένη. Υπάρχουν επίσης και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι εμφανίζονται τρομαγμένοι από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, επομένως ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει με την εμφάνισή του να τονώσει το ηθικό τους και να δώσει σύνθημα επικράτησης της ΝΔ στις διπλές κάλπες του Μαΐου.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός θα απορρίψει για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών, ο ίδιος όμως θα ενεργοποιηθεί περισσότερο και θα περάσει ξανά στο προσκήνιο, στην προσπάθεια της ΝΔ να αντιστρέψει τις αρνητικές γι’ αυτήν εντυπώσεις που αποτυπώνονται στις σφυγμομετρήσεις. Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται εντονότερη παρουσία του κ. Σαμαρά τόσο στη Βουλή όσο και σε άλλες εκδηλώσεις, χωρίς παράλληλα να εγκαταλείπονται οι καθημερινές αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα