Στα χέρια 4 υπουργών το Προσφυγικό

19:23 3/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσιάστηκε το διυπουργικό όργανο που θα έχει την ευθύνη για το προσφυγικό παραχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Γιάννης Μουζάλας και Δημήτρης Βίτσας.

Συντονιστής της ομάδας διαχείρισης του προσφυγικού θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Την ανακοίνωση είχε κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Εκτός από τον κ. Βίτσα, θα συμμετέχουν και τρεις ακόμα

υπουργοί: ο Γιάννης Μουζάλας, υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Θεόδωρος Δρίτσας, υπουργός Ναυτιλίας και ο Νίκος Τόσκας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Θα συμμετέχει επιχειρησιακά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Ταφίλης. Την ενημέρωση των δημοσιογράφων αναλαμβάνει ο Γιώργος Κυρίτσης, πρώην στέλεχος της Αυγής και πρώην βουλευτής.

Στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν το «παρών» ο Γιάννης Μουζάλας, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Γιάννης Ταφίλης και ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Αυτή τη στιγμή στην επικράτεια υπάρχουν 30.000 πρόσφυγες» είπε ο κ. Μουζάλας και επιχείρησε να καθησυχάσει τον κόσμο: «υπάρχει σχέδιο μην ανησυχείτε αιφνιδιαστήκαμε όμως επειδή περιμέναμε αυτή τη κρίση ένα μήνα αργότερα».

Παράλληλα αποκάλυψε πως καθημερινά εγκλωβίζονται στην Ελλάδα περίπου 2.000 πρόσφυγες με βάση τις ροές εισόδου-εξόδου. «Θα δημιουργηθούν προσωρινά κέντρα φιλοξενίας σε νησιά, δυναμικότητας 15.000 ατόμων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις φροντίζουν για την σίτιση περίπου 12.000 ατόμων», κατέληξε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

The post Στα χέρια 4 υπουργών το Προσφυγικό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα