Πουλάει τρέλα ο Νταβούτογλου: «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς», είπε στον Τσίπρα

17:22 3/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας και μάλλον κοιμήθηκε σαν… πουλάκι με όσα άκουσε από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής.

«Δεν μπορώ όταν περνούν 1500 πρόσφυγες την ημέρα να κάνουμε διακυβερνητική συνεργασία. Πρέπει να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία», είπε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός στον κ. Νταβούτογλου, ο οποίος συνέχισε με

τον τρόπο του να σφυρίζει αδιάφορα, αποκρυσταλλώνοντας την πολιτική της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες σε ότι αφορά το προσφυγικό.

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Η Τουρκία θα συμβάλει στο να πάει καλά η Σύνοδος. Μην ανησυχείς θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας», απάντησε ο Τουρκος πρωθυπουργός, την ώρα που οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται αμείωτες και η επανεισδοχή μεταναστών παραμένει άπιαστο όνειρο.

Τσίπρας και Νταβούτογλου θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν και από κοντά τη Δευτέρα, καθώς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας στις Βρυξέλλες, έχει προγραμματιστεί και τριμερής των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, οι δυο τους θα συναντηθούν και στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη με ορίζοντα τη βελτίωση της συνεργασίας των δύο χωρών στην μεταναστευτική κρίση.

Εκτός από το προσφυγικό, οι δύο πρωθυπουργοί πρόκειται επίσης να πάρουν τον λόγο ενώπιον των συμμετεχόντων σ' ένα ελληνο-τουρκικό οικονομικό φόρουμ.

The post Πουλάει τρέλα ο Νταβούτογλου: «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς», είπε στον Τσίπρα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα