Σνάιντερ: Δεν θα βγείτε στις αγορές το 2014- Η Ελλάδα χρειάζεται κι άλλη βοήθεια

Την άποψη πως η χώρα μας δεν θα επιστρέψει στις αγορές το 2014 εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, Κάρστεν Σνάιντερ.

«Φοβάμαι πως δεν θα είναι δυνατό για την Ελλάδα να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα (τέλος του 2014)», τονίζει ο κ. Σνάιντερ, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» ενώ κάνει λόγο για «περαιτέρω βοήθεια» η οποία θα πρέπει να χορηγηθεί.

Όπως υποστηρίζει ο

κ. Σνάιντερ, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν αντιμετωπίστηκε διεξοδικά από την αρχή. «Δύσκολες αποφάσεις έχουν αναβληθεί τόσο από Έλληνες όσο και από Γερμανούς πολιτικούς. Μια λύση πρέπει να περιλαμβάνει τόσο διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όσο και τόνωση της ανάπτυξης. Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση, υπάρχουν ακόμα ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως το μέγεθος του δημόσιου τομέα ή οι αμυντικές δαπάνες».

Ωστόσο ο κ. Σνάιντερ ξεκαθαρίζει πως «οι απλοί άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ήδη συμβάλει τρομερά με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, καθώς και μέσω της αύξησης των φόρων» ενώ αναγνωρίζει πως ο ελληνικός λαός σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι δηλώσεις του κ. Σνάιντερ έρχονται να επιβεβαιώσουν το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομάδας Δράσης μιλώντας στο koolnews.gr εξέφρασε τον προβληματισμό του και επέστησε την προσοχή για το μέλλον καθώς υπάρχουν τομείς στους οποίους η χώρα μας δεν σημειώνει τις αναμενόμενες επιδόσεις κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον τομέα των εξαγωγών. Τέλος, άλλη ευρωπαϊκή πηγή, υπο καθεστώς ανωνυμίας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σενάρια νέου κουρέματος του δημοσίου χρέους και κατέστησε σαφές πως για τις Βρυξέλλες το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ακόμα και στα παρόντα επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα