Σκουρλέτης: Το ασφαλιστικό θα σχεδιαστεί από την αρχή

Για την επιτροπή Σοφών μίλησε σε πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επιτροπή λειτουργεί συμβουλευτικά και πως δεν δεσμεύει την κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι ενδεχομένως το ασφαλιστικό πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρώτη κατοικία και ότι είναι σημαντικό το θέμα των κόκκινων δανείων το οποίο πηγαίνει χέρι χέρι με ανακεφαλαιοποίηση.

Για

τη ΔΕΗ, σύμφωνα με το megatv.com, σημείωσε ότι από το 2016 ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των μεγάλων επιχειρήσεων που συστηματικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος λέγοντας ότι η ΔΕΗ πιέζει για να νοικοκυρέψει τις απαιτήσεις που έχει μέσα από αυτούς τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμο που αντιστοιχεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση του ο οποίος και θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, ισοδύναμο το οποίο όπως είπε έχει γίνει κατά 99% αποδεκτό από τους δανειστές.

Για τις κυβερνητικές προτεραιότητες επισήμανε ότι αρχικά πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, κατόπιν να προωθηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με επίλυση του θέματος των κόκκινων δανείων που είναι ο πυρήνας του προβλήματος για να ανοίξει όπως είπε μετά το θέμα της συζήτησης του χρέους.

Τέλος όσον αφορά τα αυθαίρετα, τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί παράταση στον ισχύοντα νόμο ενώ παράλληλα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επεξεργάζεται μια συνολικότερη προσέγγιση.

The post Σκουρλέτης: Το ασφαλιστικό θα σχεδιαστεί από την αρχή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα