Κυριάκος και Τζιτζικώστας ανοίγουν τη συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα και την επόμενη μέρα της ΝΔ

Με τις περιοδείες των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ να βρίσκονται εν εξελίξει, τη εξαιρέσει του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος περιορίζεται σε λίγα ταξίδια για να εκπροσωπήσει τη ΝΔ σε επίσημες εκδηλώσεις στην περιφέρεια, ανοίγει παράλληλα και η συζήτηση τόσο για την ιδεολογική υπόσταση της ΝΔ

την επόμενη μέρα όσο και την ευκταία δομή του κόμματος.

Την αρχή έκανε με ένα δίλεπτο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απευθυνόμενος σε δεύτερο ενικό στον νεοδημοκράτη τον καλεί τον ψηφίσει, εξηγώντας σε δύο λεπτά το όραμά του για τη ΝΔ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μιλά για τους ιδεολογικούς άξονες, στους οποίους θα βασιστεί η ΝΔ την επόμενη μέρα, στην ελευθερία και την αλληλεγγύη.

Ίσες ευκαιρίες και όχι ισοπέδωση της προσπάθειας, υπευθυνότητα και όχι ασυδοσία, κανόνες και όρια, πυξίδα το κοινό όφελος και όχι ο ατομισμός είναι μερικές από τις βασικές αναφορές του κυρίου Μητσοτάκη. Στη συνέχεια, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ζητά να πάψει να είναι η ΝΔ κόμμα μηχανισμών και να δώσει φωνή στον ανώνυμο νεοδημοκράτη, ενώ στις προτάσεις του περιλαμβάνονται μικρότερα και πιο ευέλικτα όργανα, ετήσιο συνέδριο, θητεία για τα όργανα και 4ετής για τον πρόεδρο, συζητήσεις στη βάση, μητρώο υποψήφιων βουλευτών, αξιολόγηση για όλους και για όλα, ασυμβίβαστο μεταξύ υποψήφιων βουλευτών και κρατικών λειτουργών και ανοιχτή και διαφανής χρηματοδότηση.

Τέλος, ο κύριος Μητσοτάκης εστιάζει στο να αρχίσει η ΝΔ να παράγει εκ νέου πολιτική και να κάνει οργανωμένο διάλογο με την κοινωνία.

Με τη σειρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας επιστρέφει από την περιοδεία του στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, όπου βρέθηκε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, και θα παρουσιάσει, σήμερα Δευτέρα στις 18:00, τις προτάσεις του για το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ, καθώς και για την οργανωτική της δομή.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο τον μουσικό πολυχώρο Gazi Music Hall, απ‘ όπου θα καταθέσει τις προτάσεις του για «το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα που πρέπει να έχει η Νέα Δημοκρατία, ώστε να ξαναγίνει ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά», όπως αναφέρουν συνεργάτες του.

«Παράλληλα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ξεδιπλώσει τις προτάσεις του για τη νέα οργανωτική δομή της Νέας Δημοκρατίας και τη δημιουργία «σύγχρονων δομών επικοινωνίας του κόμματος με τους πολίτες». Ενέργειες που θα την καταστήσουν ξανά ικανή να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με τα μέλη της και με την κοινωνία, να ξαναβρεί το συνδετικό κρίκο για να ενώσει το χτες με το σήμερα και το αύριο της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα» προσθέτουν.

Κατά τις πληροφορίες, στο επιτελείο του κυρίου Τζιτζικώστα στέκονται στο ρεύμα σαρώματος του παλιού που υπάρχει σε ολόκληρη την κοινωνία και επιζητούν την επανατοποθέτηση της ΝΔ με γνώμονα την αλλαγή των κακώς κειμένων σε όλο το κοινωνικό φάσμα. Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί στη λογική του ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία, προκειμένου να αποκατασταθεί η χαμένη επαφή του με αυτή.

Κατά τις πληροφορίες μάλιστα, μετά και την εκδήλωση αυτή και εντός της εβδομάδας θα λάβει χώρα και η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ.

The post Κυριάκος και Τζιτζικώστας ανοίγουν τη συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα και την επόμενη μέρα της ΝΔ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα