Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Βόρεια Ελλάδα – Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Απότομα ήρθε ο χειμώνας στην Βόρεια Ελλάδα και έφερε μεγάλα προβλήματα και μια παραλίγο τραγωδία που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Στην Θεσσαλονίκη, η κακοκαιρία προξένησε μεγάλες ζημιές και αναστάτωση στους κατοίκους. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αναγκαίες κλοπές δέντρων σε διάφορα σημεία της συμπρωτεύουσας προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Παράλληλα,

όπως αναφέρει το seleo.gr, οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν εικόνες που θυμίζουν κινηματογραφικές παραγωγές με τρικυμία στην θάλασσα.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Επίσης οι σφοδρές καιρικές συνθήκες προξένησαν ένα θρίλερ με δύο αγνοούμενους στην παραθαλάσσια περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον χειριστή ενός kitesurf και ένα άτομο με τζετ σκι.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας ενημερώθηκε στις 15:45 το απόγευμα της Τρίτης από έναν αλλοδαπό, ο οποίος δήλωσε πως είδε τον χειριστή του kitesurf να παρασύρεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο χειριστής του τζετ σκι φέρεται να είδε το περιστατικό και έσπευσε αμέσως για να τον βοηθήσει, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας παρασύρθηκε κι εκείνος στα κύματα. Άμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα από τη Λήμνο, καθώς και κάποια αλιευτικά σκάφη κι ευτυχώς μετά από λίγη ώρα οι δύο αγνοούμενοι εντοπίστηκαν από το ελικόπτερο.

Πρόγνωση του καιρού

Την ίδια ώρα, με δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα, Τρίτη, προειδοποιεί για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, πρόσκαιρα στα πελάγη 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ θα παρατηρηθεί σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Συγκεκριμένα για τη Μακεδονία και τη Θράκη, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

The post Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Βόρεια Ελλάδα – Η πρόβλεψη της ΕΜΥ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα