Σε όλο τον κόσμο περιμένουν τον Μέγα Αλέξανδρο – Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για την Αμφίπολη

14:24 9/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Η ανακάλυψη των δύο περίτεχνων Καρυάτιδων στον τάφο της Αμφίπολης έχει υποδαυλίσει το μεγάλο έτσι και αλλιώς ενδιαφέρον των Διεθνών Μ.Μ.Ε. για την εξέλιξη των ανασκαφών, με τις σχετικές φωτογραφίες να έχουν κάνει ήδη το γύρο του κόσμου στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Τα περισσότερα δημοσιεύματα περικλείουν διθυραμβικά σχόλια για τα νέα εμβληματικά ευρήματα, τη στιγμή που φουντώνει η απορία για το ποιος είναι ο τιμώμενος «ένοικος» του τάφου.

«Ο πυρετός ανεβαίνει μετά την ανακάλυψη των εντυπωσιακών Καρυάτιδων.

Μένει να φανεί αν αυτός ο τάφος είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάποιου άλλου σημαίνοντος προσώπου» [διαβάστε όλα τα σενάρια ΕΔΩ], αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο «AFP», ενώ η βρετανική «Telegraph» αναδεικνύει τις γραμμές των Καρυάτιδων και τη αρχιτεκτονική σχέση που έχουν με τις σφίγγες της εισόδου του τύμβου. «Είναι μια μέγιστη ανακάλυψη αυτή της Αμφίπολης», σχολιάζει η αμερικανική «Voice of America», με το πρακτορείο «Reuters» να χαρακτηρίζει το μνημείο ως «μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις από την αλεξανδρινή εποχή».

Η αυστραλιανή εφημερίδα «The Age» τονίζει ότι οι Καρυάτιδες αποτελούν μέχρι στιγμής το σπουδαιότερο εύρημα του τάφου: «οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν την ομορφιά των δύο Καρυάτιδων. Με μια συμβολική κίνηση των χεριών προσπαθούν να αποκρούσουν τους πιθανούς εισβολείς του τάφου».

Τέλος, το κινεζικό πρακτορείο «Xinhua» προεξοφλεί ότι οι Καρυάτιδες [διαβάστε σχετικά ΕΔΩ] είναι μόνο το επόμενο βήμα σε μια σειρά ανακαλύψεων. «Οι πανέμορφες Καρυάτιδες είναι σαν αυτές της Ακρόπολης, σίγουρα όμως δεν θα αποτελέσουν και τον επίλογο των ευρημάτων. Είναι φανερό ότι ο τύμβος κρύβει και άλλα μυστικά…».

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Σε όλο τον κόσμο περιμένουν τον Μέγα Αλέξανδρο – Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για την Αμφίπολη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα