Σάκο του μποξ κατάντησαν την Ελλάδα

Η Σύνοδος Κορυφής, το Eurogrpoup της Δευτέρας και οι αλλαγές στην συνταξιοδότηση που φέρνει ο νέος νόμος είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι».

Η εφημερίδα γράφει ότι «στο «ικρίωμα» της διαθεσιμότητας, δηλαδή μόλις ένα βήμα πριν την «αγχόνη» της απόλυσης, οδηγούνται συλλήβδην όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Δυστυχώς κατέρρευσαν οι προσδοκίες ότι η μονομερής εκπλήρωση όλων

των υποχρεώσεων θα έφερνε τη δόση και τη λύση».

Η εφημερίδα γράφει ότι «με χαμηλό βαρομετρικό προσγειώθηκε χθες στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το ξενύχτι της Τρίτης προς Τετάρτη, με την ελπίδα ότι θα βγει λευκός καπνός, δυστυχώς, δεν είχε θετική έκβαση και σήμερα και αύριο στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Σαμαράς σκοπεύει να ζητήσει από τους ηγέτες της Ε.Ε. να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και στο Eurogroup της Δευτέρας να δώσουν ημερομηνία για την εκταμίευση της δόσης».

ΕΘΝΟΣ: «Ηγέτες περιορισμένης ευθύνης».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «θρυαλλίδα στα θεμέλια της Ευρωζώνης αποτελεί η εκ διαμέτρου αντίθετη στάση που ανυποχώρητα τηρούν το ΔΝΤ και η Γερμανία. Οι επιπτώσεις της αδιαλλαξίας τους ξεπερνούν τα ευρωπαϊκά όρια και δημιουργούν προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία. Οι άλλες χώρες της οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης περιορίζονται σε ρόλο θεατή των εξελίξεων. Εξουδετερωμένη δείχνει και η Γαλλία μετά την υποβάθμιση από τη Moody’s».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Επιδοτούν εταιρείες με εκατομμύρια ευρώ χωρίς θέσεις εργασίας!»

Η εφημερίδα γράφει «ιδού η απάτη της κυβέρνησης Σαμαρά σε βάρος του λαού που στο όνομα της… Ανάπτυξης μοιράζει αφειδώς χρήματα από το ΕΣΠΑ σε ημετέρους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ασφαλιστικό. Ολες οι αλλαγές σε συντάξεις, εφάπαξ, όρια ηλικίας».

Η εφημερίδα γράφει ότι «αυξάνονται από 2 ως και 5 χρόνια από την 1η/1/2013 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που δεν θεμελιώνουν ή δεν κατοχυρώνουν τις προϋποθέσεις για «έξοδο» στη σύνταξη που θα ισχύουν ως τις 31/12/2012″

ΕΣΤΙΑ: «Μέγας κίνδυνος ο λαϊκισμός».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος που εξακολουθεί να απειλή την χώρα μας και το μέλλον της είναι ο λαϊκισμός. Ο λαϊκισμός των δημαγωγούντων πολιτικών, των συνδικαλιστών και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί, δεν θα είχε καν συγκληθή το προχθεσινό έκτακτο Eurogroup, ούτε θα είχε εξαγγελθή αυτό της προσεχούς Δευτέρας. Διότι η επίμαχη δόσις του δανείου θα είχε προ πολλού εκταμιευθή».

Η ΑΥΓΗ: «Σάκο του μποξ κατάντησαν την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «άβουλη και άφωνη η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά παρακολουθεί Γερμανούς και ΔΝΤ, δηλαδή κυρίως τους Αμερικανούς, να λύνουν τις διαφορές τους για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και της Ευρωζώνης εις βάρος της χώρας μας».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Ανατροπές στη συνταξιοδότησης των παλαιών ασφαλισμένων».

Η εφημερίδα επι

Keywords
Τυχαία Θέματα