Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας σε βόρεια και ανατολικά – Βροχές και χιόνια σε όλη τη χώρα

Επιδείνωση του καιρού σε ανατολικά και βόρεια από το απόγευμα με βροχές, χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Σταδιακή επικράτηση βόρειων ανεμών 6 με 8 μποφόρ. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού σε περιοχές της χώρας:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το

απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 βαθμιαία πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα στα ανατολικά σε βορειοανατολικούς.

Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις στον κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Τη νύχτα βελτίωση.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα ανατολικά σε βορειοανατολικούς, φτάνοντας τοπικά στα θαλασσιά τα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 12 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοανατολικούς με περαιτέρω ενίσχυση στα νότια.

Θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το βράδυ στα νότια.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τέταρτη 11-12-2013

Καιρός: στα ανατολικά και νότια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές χρεώστα ηπειρωτικά ο όποιος πιθανώς στα βόρεια να είναι κατά τόπους ισχυρός.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα