Πυκνώνουν τα σύννεφα για την Ελλάδα – Πόρτα Γιούνκερ σε Τσίπρα: «Θα σε δω μετά τη συμφωνία»

10:48 6/3/2015 - Πηγή: KoolNews

Σε ασφυκτικό κλοιό έχουν θέσει οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι δανειστές την Ελλάδα προσπαθώντας να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να ικανοποιήσει τους όρους τους και να επιτευχθεί τη Δευτέρα στο Eurogroup η συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τις εξελίξεις και τη χρηματοδότηση που αναζητεί εναγωνίως το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το ηχηρό και ταυτόχρονα σκληρό μήνυμα που έστειλε την Πέμπτη από την Κύπρο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Μάριο Ντράγκι αποκλείοντας ουσιαστικά την Ελλάδα από το 1,1 τρισ. ευρώ της ποσοτικής χαλάρωσης [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ], ένα δημοσίευμα της Γερμανικής Süddeutsche Zeitung δείχνει ότι τα σύννεφα είναι πολύ βαριά για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τον πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα του αρνήθηκε να συναντηθούν την επόμενη Τετάρτη στις Βρυξέλλες, όπου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί προκειμένου να έχει επαφές κορυφής. Ο κ. Γιούνκερ επισήμανε στο κ. Τσίπρα ότι θα ήταν καλύτερο να περιμένουν την απόφαση του Eurogroup τη Δευτέρα και να ξαναμιλήσουν για να δουν αν η συνάντηση αυτή πρέπει να γίνει ή όχι.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε πως οι δύο άνδρες την Πέμπτη βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επαφή. Ακόμη, γίνεται λόγος για την απειλή της πτώχευσης με την οποία έχει μάθει πλέον να ζει η Ελληνική κυβέρνηση.

Η ιστοσελίδα αναφέρει πως οι διαπραγματευτές του Eurogroup απέρριψαν τις ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις την Τετάρτη, επισημαίνοντας πως τα έσοδα από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών φέρνουν ελάχιστα χρήματα στα ταμεία του κράτους, ενώ καταλήγει πως οι εταίροι μας επιθυμούν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung και υποστηρίζουν πως οι επαφές του πρωθυπουργού συνεχίζονται.

Οι επαφές του πρωθυπουργού

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει τηλεφωνικές επαφές από σήμερα με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, πιθανόν και με άλλους ηγέτες που θα μπορούσαν να τηρήσουν θετική στάση στο ελληνικό πρόβλημα.

Ο κ. Τσίπρας αναχωρεί την επόμενη Τετάρτη για τις Βρυξέλλες όπου σίγουρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

The post Πυκνώνουν τα σύννεφα για την Ελλάδα – Πόρτα Γιούνκερ σε Τσίπρα: «Θα σε δω μετά τη συμφωνία» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα