Πως τα φέρνει η… Ζωή στον Τσίπρα – Συναγερμός στο Μαξίμου για την Κωνσταντοπούλου

10:48 6/3/2015 - Πηγή: KoolNews

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι στενοί του συνεργάτες παρακολουθούν με έκπληξη την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανοίγει πολιτικά ζητήματα επιχειρώντας να παρουσιαστεί ως η αριστερή

συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνώντας ακόμη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ενώ ο κ. Τσίπρας τοποθέτησε την κυρία Κωνσταντοπούλου στην ιεραρχικά τρίτη θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας με σαφή πρόθεση να την περιχαρακώσει μακριά από την καθημερινή τριβή με τα προβλήματα της διακυβέρνησης, λόγω και του εκρηκτικού της χαρακτήρα, όπως λένε στο Μαξίμου, διαπιστώνουν ότι όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά αντιθέτως δημιουργεί και προβλήματα από το πουθενά.

Η πρώτη έκπληξη ήρθε με την εμμονή της στο θέμα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καθώς όχι μόνον επιμένει να τους θέλει καθημερινά παρόντες στο κοινοβούλιο παρά το γεγονός ότι είναι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό ως ηγέτες εγκληματικής συμμορίας που πρόκειται σύντομα να δικαστούν αντιμετωπίζοντας ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης, αλλά και δημιούργησε από το πουθενά θέμα εγκυρότητας των νόμων που ψηφίστηκαν στη Βουλή χωρίς της δική τους παρουσία.

Μετά την αρχική αμηχανία, οι απαντήσεις που δόθηκαν στην κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν μετρημένες μεν αλλά σκληρές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο υπουργός Εργασίας και πρωην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης ουσιαστικά «άδειασαν» την κυρία Κωνσταντοπούλου χαράσσοντας σαφέστατη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των απόψεών της και της κυβέρνησης.

Κι όμως, η κυρία Κωνσταντοπούλου επανήλθε και μάλιστα χτυπώντας στον πυρήνα του προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Unfollow το οποίο σε μεγάλο βαθμό απηχεί τις απόψεις και τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η κυρία Κωνσταντοπούλου εκτός του ότι ασκεί δριμεία κριτική για την συμφωνία του Eurogroup, επισημαίνει ότι «η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος» και προσθέτει ότι «οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων δεν είναι διατεθειμένες να βαπτίσουν το κρέας ψάρι και να υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάση των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή».

Θέσεις, που δημοσίως δεν έχει υποστηρίξει κανείς άλλος εκτός από τον Μανώλη Γλέζο. Ούτε καν ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης παρά την διακηρυγμένη διαφωνία του με την συμφωνία στο Eurogroup, δεν έχει εκφράσει παρόμοια δημόσια διαφοροποίηση.

Επίσης, κανείς δεν ξεχνά ότι πριν λίγες ημέρες η κυρία Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε μόνη της, χωρίς να έχει ενημερώσει το Μαξίμου την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόσχημα ότι ήθελε να την ενημερώσει για τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Κι αυτό, ενώ η κοινοβουλευτικό ομάδα έχει δικά της όργανα που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να κάνουν τη δουλειά αυτή.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν σε στελέχη γύρω από τον πρωθυπουργό την απορία ποιες είναι ακριβώς οι προθέσεις της προέδρου της Βουλής και με ποιο τρόπο θα την αντιμετωπίσουν. Καταλαβαίνουν ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι δυνατόν ούτε να την αποδοκιμάσουν δημόσια και ευθέως, πολύ δε περισσότερο να την αποκηρύξουν. Άρα προβληματίζονται για τη στάση που θα κρατήσουν περιμένοντας κάποια επόμενη κίνησή της προκειμένου να αποφασίσουν την τελική τους στάση.

Αυτό πάντως, που επισημαίνουν, με νόημα είναι το ότι δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί στην κυρία Κωνσταντοπούλου να καταστεί αυτόνομος πόλος μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ δε περισσότερο δελφίνος του Αλέξη Τσίπρα. Αν ξεκινήσουμε από τώρα, τι θα γίνει σε λίγους μήνες τονίζουν.

The post Πως τα φέρνει η… Ζωή στον Τσίπρα – Συναγερμός στο Μαξίμου για την Κωνσταντοπούλου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα