Πρωτοσέλιδα: Έρχονται διώξεις και σε άλλες τράπεζες

Το νέο σύστημα αξιολόγησης, οι επόμενες διώξεις για τραπεζικά σκάνδαλα και οι κατασχέσεις είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η μισή Ελλάδα σε 65 CD του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη μισή Ελλάδα κρατάει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, όπως αποκάλυψε χθες

στη Βουλή ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Στέλιος Στασινόπουλος. Επιβεβαίωσε την ύπαρξη 65 CD που υπάρχουν για θέματα ελέγχου σχετικά με φοροδιαφυγή στο ΣΔΟΕ και στους οικονομικούς εισαγγελείς με στοιχεία Ελλήνων φορολογουμένων".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τερματίζεται το καθεστώς της μαζικής βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με άριστα. Το σύστημα αξιολόγησης αλλάζει εκ βάθρων. Το ποσοστό των κατατασσομένων στην ανώτατη βαθμίδα της κλίμακας περιορίζεται στο 25-30%. Οι κρίσεις θα διενεργούνται κάθε Ιανουάριο. Σε διαβούλευση δίνεται το νομοσχέδιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Προφητεία» της νέας εποχής για Παγκόσμιο Πόλεμο το 2014".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Αμερικανός μυστικιστής Εντγκαρ Κέισι, πριν από 82 ολόκληρα χρόνια, «προέβλεψε» τη... Μεγάλη Αλλαγή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελευταία ευκαιρία για 102 δόσεις στα αυθαίρετα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μόλις 22 ημέρες προθεσμία έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που επιθυμούν να τύχουν της διευκόλυνσης των 102 μηνιαίων δόσεων (οκτώμισι χρόνια) καταβολής των προστίμων, προκειμένου να «νομιμοποιήσουν» το ακίνητό τους, με την υπαγωγή στο «νόμο Καλαφάτη» για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ερχονται διώξεις και σε άλλες τράπεζες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σοβαρές εξελίξεις από δικαστικής πλευράς αναμένονται το προσεχές διάστημα για τα «κόκκινα δάνεια» που χορηγήθηκαν σε επιχειρηματίες από τα τραπεζικά ιδρύματα".

ΕΣΤΙΑ: "Οι καταχραστές δημοσίου χρήματος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ότι η διαφθορά στον τόπο μας ήταν εκτεταμένη, το εγνώριζαν και οι πέτρες. Ομως ποιός να διανοηθή τα μυθώδη ποσά που κατεχρώντο οι διάφοροι διαχειριστές δημοσίου χρήματος; Αυτά που έρχονται τώρα στο φως για τις μίζες στον χώρο των αμυντικών εξοπλισμών είναι ομολογουμένως ανήκουστα".

Η ΑΥΓΗ: "Να ελεγχθούν όλα τα δάνεια της διαπλοκής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "να χυθεί άπλετο φως στις σχέσεις διαπλοκής που συνήψε το «αμαρτωλό τρίγωνο: τράπεζες - κόμματα εξουσίας - επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα» και οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή ζητεί ο Αλ. Τσίπρας από τον Αντ. Σαμαρά με ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σας θυσιάσαμε για να σωθούμε!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«στο ξεκίνημα της κρίσης την άνοιξη του 2010 και κάποιο διάστημα μετά αν είχε αμέσως αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχαμε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης, τόσο σε άλλα κράτη-μέλη όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη» απάντησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν στον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή. Πρόκειται για έμμεση ομολογία ότι τα μνημόνια επιβλήθηκαν στη χώρα μας για να διασωθούν ευρωζώνη και τράπεζες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κοινωνικό μέρισμα 700 εκατ. ευρώ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα πακέτο παροχών της τάξης των 700 εκατ. ευρώ θα έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση ενόψει των ευρωεκλογών, αξιοποιώντας τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις του 2013".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Φυγαδεύτηκαν 54 δις ευρώ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το δυσθεώρητο ποσό των 54 δισ. ευρώ έκανε «φτερά» από τις ελληνικές τράπεζες προς άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού κατά την περίοδο της κρίσης, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καταργούν το άσυλο στα σπίτια των αγροτών!".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από τους αγροτοκτηνοτρόφους ότι δέχονται την άρση του ασύλου του σπιτιού τους για έλεγχο, όποτε θέλουν οι ΔΟΥ και οι ελεγκτικές αρχές, ζητάει η συγκυβέρνηση, κλιμακώνοντας τον αυταρχισμό σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πώς θα γίνει η αξιολόγηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μαχαίρι στους «αριστούχους» δημοσίους υπαλλήλους φέρνει νομοσχέδιο για την αξιολόγησή τους που αναμένεται να τεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση. Οσοι όμως πάρουν χαμηλή βαθμολογία θα μπαίνουν σε «ζώνη κινδύνου»".

Kontranews: Ο Κουρής ρωτάει: Εμένα ρε παιδιά γιατί με συλλάβατε;".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η επιχείρηση εκφοβισμού και εξόντωσης όσων εξακολουθούν να αντιστέκονται στην τρόικα και να καταγγέλλουν το μνημόνιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή είναι η σύλληψη χθες του Γιώργου Κουρή, με πρόσχημα παλαιά εντάλματα που αφορούν υποθέσεις για τις οποίες έχει δώσει πάμπολλες φορές εξηγήσεις, τόσο στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όσο και στη Δικαιοσύνη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Σήμα για το χρέος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με όπλο ίσως και υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, σε σχέση με τα 812 εκατ. ευρώ που αποτελούν το στόχο, η κυβέρνηση ελπίζει να προσέλθει στις συζητήσεις για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, οι οποίες μπαίνουν στην τελική ευθεία τον Απρίλιο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αδειοδότηση επιχειρήσεων χωρίς διαδικασίες ελέγχων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην υιοθέτηση ενός πλαισίου που προβλέπει τάχιστες διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων προχώρησε η κυβέρνηση, ανοίγοντας το δρόμο για τη σταδιακή απλοποίηση έναρξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εμπλοκές και προοπτικές στις ελληνικές τράπεζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κινούνται τα νήματα για τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανεξαρτητοποίηση των τραπεζών, έστω και αν οι πρωτοβουλίες που ήδη λαμβάνονται είναι στην πρώτη φάση του εγχειρήματος ή αν σημειώνονται καθυστερήσεις, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Eurobank".

Keywords
Τυχαία Θέματα