Τρόμος στις ιταλικές Άλπεις – Οι λιωμένοι πάγοι αποκάλυψαν νεκρούς του Α΄ Παγκοσμίου!

Μια από τις πιο μακάβριες συμπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη ζουν οι κάτοικοι των ιταλικών Άλπεων καθώς οι πάγοι που λιώνουν φέρνουν στο φως τους νεκρούς στρατιώτες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι εν λόγω στρατιώτες πολέμησαν στον επονομαζόμενο «Λευκό Πόλεμο» μεταξύ Ιταλίας και Αυστροουγγαρίας. Τον Μάιο του 1915 η προσφάτως ενοποιημένη Ιταλία αποφασίζει μετά από έντονο διπλωματικό παρασκήνιο να αλλάξει στρατόπεδο και από τις Κεντρικές

Δυνάμεις να μεταπηδήσει στην Αντάντ προκειμένου να διεκδικήσει από την Αυστροουγγαρία το Τιρόλο και την Τεργέστη. Έτσι στα βόρεια σύνορα της χώρας μια επίλεκτη μονάδα Αλπινιστών (οι επονομαζόμενοι Αλπίνι) έφτασε πλήρως εξοπλισμένη στα 6.5000 πόδια για να αντιμετωπίσει τα Κάιζερσουτζεν.

Με την πάροδο των ετών και την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου οι πρώτοι πάγοι άρχισαν να υποχωρούν αποκαλύπτοντας τόσο τους νεκρούς στρατιώτες όσο και τα προσωπικά τους αντικείμενα τα οποία έχουν βρεθεί άθικτα. Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς οι στρατιώτες είναι τόσο καλά διατηρημένοι που μοιάζουν με «παγωμένες μούμιες». Το πλέον ανατριχιαστικό εύρημα ήταν τρία κρανία στρατιωτών των Αψβούργων που μεταφέρθηκαν στο κοντινό κοιμητήριο του Πέιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα