Πρωτοσέλιδα: Ανοίγει ο βόθρος με τα σκάνδαλα ΑΤΕ-Ολυμπιάδας

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητος των περικοπών στους ενστόλους, καθώς και ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης απέναντι στην Τρόικα είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Απειλούν οι ακραίοι του Τσίπρα".

Η εφημερίδα γράφει "τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο κράτος, πογκρόμ διώξεων «φιλομνημονιακών δημοσίων υπαλλήλων» και πραξικόπημα για «την ανατροπή του πυρήνα της ηγεσίας» στη Δικαιοσύνη, στον Στρατό, και

στα Σώματα Ασφαλείας προαναγγέλλει σε περίπτωση που έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής Δημήτρης Μπελαντής".

ΕΘΝΟΣ: "Η εγκύκλιος της εφορίας για τους αγρότες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προθεσμία μέχρι τις 20 Μαρτίου για να προσέλθουν στην Εφορία έχουν οι αγρότες που είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν λογιστικά βιβλία εσόδων - εξόδων. Η λεπτομερής εγκύκλιος για το νέο καθεστώς φορολόγησης τους εκδόθηκε από τ ον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ψυχοϊστορία: Ο αντίχριστος έρχεται και... ο Πούτιν ετοιμάζεται για το «Μεγάλο Πόλεμο»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι πιστοί δεν πρέπει να εκπλήσσονται ή να πανικοβάλλονται για τα όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, αλλά οφείλουν να είναι έτοιμοι προς ομολογία και μαρτυρία Κυρίου!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με πρόωρη σύνταξη 500.000 γυναίκες γλιτώνουν το «ψαλίδι» του 2015".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύνταξη από την πέμπτη δεκαετία τους χωρίς να επηρεαστούν από την αύξηση των ορίων ηλικίας και κυρίως γλιτώνοντας τις δυσμενείς αλλαγές στον υπολογισμό των ποσών που θα ισχύσουν από το 2015 και μετά μπορούν να κατοχυρώσουν το 2014 οι γυναίκες που είχαν την πρώτη έναρξη της ασφάλισής τους σε ΙΚΑ, δημόσιο, και Ειδικά Ταμεία μισθωτών (ΔΕΚΟ, τραπεζών κ.α.) μέχρι τις 31/12/1992".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η Αττική, βορά στους «επενδυτές»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ρεσιτάλ διγλωσσίας και ασυνεννοησίας δίνει η κυβέρνηση. Από τη μία το υπ. Περιβάλλοντος εξαγγέλλει πολεοδομικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας και από την άλλη το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργεί τον Οργανισμό Αθήνας. Η Αττική χωρίς στρατηγικό σχέδιο και τον «ενοχλητικό οργανισμό» παραδίδεται σε κάθε είδους επενδυτές".

ΕΣΤΙΑ: "Αψυχολόγητες δηλώσεις υπουργών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα οι αλλεπάλληλες δηλώσεις υπουργών όχι μόνο δημιουργούν πολιτικά ζητήματα, αλλά συχνά προκαλούν την οργή των πολιτών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μικροί, μεγάλοι εν δράσει".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού, που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, τροφοδοτεί έντονες πολιτικές διεργασίες, με τη δημιουργία νέων κινήσεων και κομμάτων. Προσωπικότητες που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., αλλά και νέα πρόσωπα συγκροτούν πόλους με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Απόφαση-βόμβα από το ΣτΕ για τους ενστόλους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή -και μάλιστα αναδρομικά- χρημάτων σε όλους τους ενστόλους. Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο με τον οποίο επιβλήθηκαν οι μισθολογικές περικοπές από το τέλος του 2012. Η απόφαση αφορά στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς. Αμήχανη η πρώτη αντίδραση από το υπουργείο Οικονομικών".

Kontranews: "Ανοίγει ο βόθρος με τα σκάνδαλα ΑΤΕ-Ολυμπιάδας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ισχυρούς κραδασμούς στο ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα, αναμένεται να προκαλέσει η δικαστική διερεύνηση γιγαντιαίων σκανδάλων, στα οποία εμπλέκονται κορυφαίοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, τραπεζίτες και βαρύγδουπα ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα κυβερνητικά σχέδια δεν πείθουν την τρόικα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σχέδιο για να κλείσει την «ψαλίδα» που τη χωρίζει με την τρόικα, όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό, μέσω του υψηλότερου σε σχέση με το αναμενόμενο πρωτογενούς πλεονάσματος, επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Οι εντολές που έχουν δοθεί προς το οικονομικό επιτελείο έχουν στόχο να μην εμφανιστεί ότι υποχωρεί η κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών, αποφεύγοντας τη λήψη εισπρακτικών μέτρων".

Keywords
Τυχαία Θέματα