Αντιμέτωπος με «αντάρτες» ο Βενιζέλος – Ποιοι τον αμφισβητούν ευθέως στο ΠΑΣΟΚ

Ο ανταρτοπόλεμος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται με δηλώσεις, διαρροές και απειλές! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φρόντισε να στείλει το μήνυμα προς τους διαφωνούντες ως προς την στρατηγική του για την Κεντροαριστερά, όπως οι «75» που αμφισβήτησαν τους «58» και οι «11» που εξακολουθούν να διατυπώνουν επιφυλάξεις για το εγχείρημα.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Τόσο την Παρασκευή όσο και χθες Κυριακή, η Χαριλοάου Τρικούπη

διένειμε σημείωμα το οποίο αναφέρει: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι απόλυτα σαφής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο δήθεν παρεξήγησης ή δήθεν ανησυχίας». Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία από την Χαριλάου Τρικούπη καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις ΗΠΑ έμαθε τις κινήσεις αμφισβήτησης των εν λόγω τάσεων και θέλησε να τις «εκθέσει» όπως λένε συνεργάτες του.

Κάποιοι θερμοκέφαλοι εξ αυτών σπεύδουν μάλιστα να απευθύνουν σαφείς απειλές προς όποιον… ενδιαφερόμενο: «Όσοι δήθεν ανησυχούν οφείλουν να συστρατευθούν. Αλλιώς ας πάρουν το δρόμο τους…». Με άλλα λόγια ανοίγουν την πόρτα προς την έξοδο σε όσους δεν στηρίξουν την κίνηση των 58, θεωρώντας πως όλοι έχουν δεσμευτεί από τις αποφάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το οποίο συγκαλεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος το Σάββατο, για να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Πάντως αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει τύποις και ο προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ ενόψει ευρωεκλογών με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη θα γίνει εκδήλωση των σοσιαλδημοκρατών της Ευρωβουλής υπό τον Χάνες Σβόμποντα, ενώ την Κυριακή έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στελεχών. Μέσα στην εβδομάδα επίσης ο κ. Βενιζέλος θα ανακοινώσει τη σύνθεση των νέων επιτροπών του κόμματος για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές εκλογές και το πρόγραμμα, ενώ εκκρεμεί και η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, η οποία θα διεξαχθεί πιθανότατα 20 Φλεβάρη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα