Προφυλακιστέος ο συνοδηγός του Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο συνοδηγός του δράστη της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα. Γιώργου Ρουπακιά. Η απολογία του ξεκίνησε το πρωί της ημέρας μπροστά στον ανακριτή και τον εισαγγελέα.

Ο συνοδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, Γιάννης Καζαντζόγλου, ολοκλήρωσε την απολογία του μετά από πολλές ώρες απολογίας – αφού προσήλθε στο γραφείο του ανακριτή λίγο μετά τις 10 και ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 14:00 - στην 6η ανακρίτρια Πειραιά αλλά και στον εισαγγελέα. Οι

πρώτες κατηγορίες έφθασαν στο πρόσωπό του όταν το κινητό του αλλά και η αστυνομική του ταυτότητα βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του Γιώργο Ρουπακιά. Όπως ο ίδιος είχε υποστηρίξει, είχε συναντηθεί με τον Γιώργο Ρουπακιά προκειμένου να λάβει έντυπο υλικό για να το μοιράσει στην περιοχή την επόμενη ημέρα και όχι για κάποιον άλλο λόγο.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία. Έξω από τα δικαστήρια, την ώρα της προσαγωγής τού συλληφθέντος, ήταν ο πατέρας και συγγενείς του.

Στο μεταξύ, σχετικά με την επίθεση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ και του συνδικάτου μετάλλου στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων στην υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές συνομιλίες πριν την επίθεση.

Για την αιματηρή επίθεση στο Πέραμα κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις που είχαν αναγνωριστεί από τα θύματα ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε με ρόπαλα, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των προφυλακισθέντων, κατά την απολογία του στον ανακριτή, δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή, στην τοπική οργάνωση του Περάματος.

Για τις συνθήκες της επίθεσης είπε ότι δεν επιτέθηκαν εκείνοι, αλλά ότι δέχτηκαν επίθεση από τα μέλη του ΠΑΜΕ, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «εκείνοι ήταν οι κουκουλοφόροι».

Σχετικά με το άτομο που αφέθηκε ελεύθερο δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, καθώς μπορεί να βρέθηκε στο σημείο, αλλά δεν εξακριβώθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα