Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για «Το Σάρωμα» – Σε διεθνείς συνεργασίες στοχεύει ο Σύλλας Τζουμέρκας

Ολοκληρώνονται αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, τα τετραήμερα γυρίσματα τμήματος της ταινίας "Το Σάρωμα" (διεθνής τίτλος: A blast), του βραβευμένου σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα, που πραγματοποιούνται στους Πόρους και το Λιτόχωρο του νομού Πιερίας.

Η ταινία, που κέρδισε το 1ο βραβείο ανάπτυξης Eurimages Co-production Development Award στο Cinelink του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαράγεβο είναι σε συμπαραγωγή με τη Γερμανία και την Ολλανδία (όπου έχει, ήδη, εξασφαλίσει διανομή στις αίθουσες, όπως και στην Ελλάδα) και υποστηρίζεται από το

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Θέμις Μπαζάκα και η Αγγελική Παπούλια γνωστή στο ελληνικό κοινό από την συμμετοχή της στους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες "Κυνόδοντας" και "Άλπεις".

Στην ταινία, μια νεαρή γυναίκα, η Μαρία (Αγγελική Παπούλια) ξεκινά την ενήλικη ζωή της το 2000 με τις καλύτερες προθέσεις: περνά στη νομική, ερωτεύεται και παντρεύεται ένα νεαρό ναυτικό. Δέκα χρόνια μετά πολλά από αυτά που ονειρεύονταν δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. "Το Σάρωμα" παρακολουθεί τη δυναμική σύγκρουση της Μαρίας με τον περίγυρό της και τον αγώνα της να ξανακερδίσει τον έλεγχο της ζωής της.

Οι σκηνές που θα γυριστούν στο Λιτόχωρο περιλαμβάνουν την πορεία της πρωταγωνίστριας από την Αθήνα προς έναν άγνωστο προορισμό, με την ίδια να είναι πολύ φορτισμένη ψυχολογικά από τα προβλήματα της και να οδηγεί υπό το καθεστώς άγχους και πίεσης, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η ταινία, με την ολοκλήρωσή της, στοχεύει σε συμμετοχές σε κορυφαία διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Επιπλέον, η ταινία έχει εξασφαλίσει κινηματογραφική και τηλεοπτική διανομή σε Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία.

Ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας έχει βραβευτεί για όλες τις προηγούμενες δουλειές του στον κινηματογράφο ("Μάτια που τρώνε", "Βροχή"). Η προηγούμενη ταινία του "Χώρα Προέλευσης" (διεθνής τίτλος: "Homeland") έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε 5 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα