«Πράσινο φως» για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ

Την Πέμπτη που μας πέρασε, την ίδια μέρα που εισέβαλαν τα ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επείγουσα απόφαση για την έγκριση καταβολή των αποζημιώσεων στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Με την απόφαση δίνεται το «πράσινο φως» για την δαπάνη ύψους 21,8 εκατ. ευρώ και «δίνεται εντολή έκδοσης συμψηφιστικού χρηματικού

εντάλματος με το ανωτέρω ποσό στο όνομα της Τράπεζας της Ελλάδος και επί του Γραφείου Συμψηφισμών, οικονομικού έτους 2013, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών του ειδικού φορέα 200-ΚΑΕ 2799 για την τακτοποίηση της δαπάνης αυτής».

Η τροπολογία που είχε ψηφιστεί για τις αποζημιώσεις της ΕΡΤ προέβλεπε τα εξής:

- Όσοι εργαζόμενοι για οποιονδήποτε λόγο δεν θα συμμετάσχουν στον νέο φορέα (ΝΕΡΙΤ) που θα συγκροτηθεί θα πάρουν το σύνολο της αποζημίωσής τους. Ο υπολογισμός του ποσού της αποζημίωσης θα γίνει με βάση το ενιαίο μισθολόγιο (και την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους δημοσιογράφους) ως αν είχε εφαρμοσθεί από την 1.1.2013. Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει σε διμηνιαίες δόσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.

- Όσοι εργαζόμενοι προσληφθούν στον νέο φορέα (ΝΕΡΙΤ) θα αποζημιωθούν με πλαφόν τις 15.000 ευρώ.

- Όσοι εργαζόμενοι προσληφθούν στον ενδιάμεσο φορέα με δίμηνες συμβάσεις, αλλά δεν προσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ, θα πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους χωρίς πλαφόν.

- Όσοι εργαζόμενοι πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους δεν θα μπορούν να προσληφθούν σε φορέα του Δημοσίου για τρία χρόνια. Αν προσληφθούν, θα πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέν το τμήμα της αποζημίωσης που πήραν πάνω από το πλαφόν των 15.000 ευρώ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα