Πραγματικότητα, όχι διασυρμός!

Η Ολλανδία έκανε απλά το καθήκον της, νίκησε στην πρεμιέρα του Β' ομίλου την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία, κανένας διασυρμός, καμία εκδίκηση...

Γράφει ο Θάνος Δημάτσας

Όταν έχεις μεγαλώσει με βιντεοκασέτες του ένδοξου Άγιαξ της δεκαετίας του 1970 κι έπειτα, αντιλαμβάνεσαι πως τίποτα στη ζωή και δη στο ποδόσφαιρο δεν είναι παράξενο, δεν είναι υπερβολικό, δεν είναι περίεργο. Η Ολλανδία είναι η μεγαλύτερη σχολή ποδοσφαίρου, πόσοι και πόσοι έχουν βγει από τα φυτώρια του «Αίαντα», της PSV, της Φέγενορντ και άλλων συλλόγων της Ολλανδίας.

Οι

«οράνιε» έκαναν απλά αυτό που έπρεπε, με τις καθοδηγήσεις του Λούις Φαν Χάαλ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε διαβάσει ακόμα και το...κοντρόλ που κάνουν οι Ισπανοί και με το σύστημα που επέλεξε «κλείδωσε» τα ατού των πρωταθλητών Ευρώπης και κόσμου.

Η Ισπανία, από το 2008 είναι στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου, είναι λογικό να την διαβάσουν, να ξέρουν οι προπονητές επιπέδου Φαν Χάαλ πως θα διαχειριστούν το ματς, αλλά και πως θα αποφύγουν την ήττα. Γενικώς, καμία διαφοροποίηση και καμία τεχνοτροπία από πλευρά Ντελ Μπόσκε. Οι Ισπανοί με κύριο γνώμονα την υπεροψία που τους διακατέχει και την πεπατημένη των περιπτώσεων, πήγε να πάρει άλλο ένα παιχνίδι, με την Ολλανδία.

Κεφάλαιο Φαν Πέρσι, Ρόμπεν

Οι δυο τους έκαναν ό, τι ήθελαν στο γήπεδο. Ο «ιπτάμενος» Φαν Πέρσι έκανε το παιχνίδι της ζωής του και σε συνδυασμό με την αστείρευτη διάθεση του Ρόμπεν και των υπολοίπων έφθασαν στην ευρεία νίκη, με 5-1. Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για φαβορί, αλλά το πρώτο δείγμα των «οράνιε» δεν ήταν απλά θετικό, ήταν ένα μήνυμα που εστάλη προς πάσα κατεύθυνση και αυτή η Ολλανδία μπορεί, να φτάσει ψηλά.

Κεφάλαιο διαιτησία...

Το αγαπημένο μας...σπορ στην Ελλάδα είναι να σχολιάζουμε τις διαιτησίες. Πραγματικά, όμως, σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο οι διαιτητές τι προσπαθούν να καταφέρουν. Ο Κολομβιανός ρέφερι, στον αγώνα του Μεξικό, με το Καμερουν ακύρωσε δυο κανονικά γκολ του Τζιοβάνι Ντος Σάντος κι αν ο Περάλτα δεν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο, θα μιλούσαμε για «σφαγή».

Στο ντέρμπι των Ισπανών, με τους Ολλανδούς ο Ριτσόλι πήγε να γίνει ήρωας στην Μαδρίτη καθώς ανακάλυψε πέναλτι στη φάση του Ντιέγκο Κόστα με τον Φλααρ. Είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοιες διαιτησίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ειδικά από διαιτητές (σ.σ Ριτσόλι) υψηλού επιπέδου...

Keywords
Τυχαία Θέματα