Πού μένουν οι πλούσιοι και οι φτωχοί μας

12:07 4/9/2012 - Πηγή: KoolNews

Εκτός από τις «συνήθως ύποπτες» περιοχές (Ψυχικό, Εκάλη, Κολωνάκι) στις περιοχές των VIP φορολογουμένων μπήκαν Ρουφ, Μοναστηράκι και Θησείο ενώ οι μη έχοντες κατοικούν κυρίως στην επαρχία.

Ο «χάρτης» των εισοδηματικών ρετιρέ και υπογείων που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών έχει σχεδιαστεί βεβαίως με βάση το φορολογητέο εισόδημα των κατοίκων που άλλες φορές είναι το πραγματικό τους εισόδημα και άλλες πάλι όχι… Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο μόνο η ΔΟΥ

Ψυχικού κατάφερε να αποκαλύψει πολύ υψηλά φορολογητέα εισοδήματα (της τάξεως των 550.000 ευρώ και άνω).

Χαρακτηριστικό είναι για παράδειγμα ότι στο Παλαιό Φάληρο φορολογήθηκαν για εισοδήματα των 25.000 ευρώ το χρόνο ενώ σαφώς λαϊκότερες περιοχές όπως το Μεταξουργείο και ο Κολωνός, για εισοδήματα 20.000 ευρώ. Ενδιαφέρον ωστόσο προκαλεί η πληροφορία ότι συνολικά 94.300 νοικοκυριά που εμφανίζανε εισόδημα το 2011 άνω των 40.000 ευρώ συγκεντρώνονται σε 35 περιοχές της χώρας ενώ σε τουλάχιστον 44 περιοχές της χώρας οι κάτοικοι έμειναν το 2011 ουσιαστικά αφορολόγητοι, καθώς το μέσο ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα ήταν κάτω από 12.000 ευρώ.

Το ποσό που αναφέρεται στους πίνακες δεν αφορά το δηλωθέν αλλά το συνολικό φορολογητέο, όπως αυτό διαμορφώνεται μαζί με τα τεκμήρια και λοιπά πληροφοριακά στοιχεία της εφορίας. Η λίστα αφορά επίσης αποκλειστικά φυσικά πρόσωπα και όχι επιχειρήσεις.

Οι πίνακες με τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν οι πολίτες με τα υψηλότερα εισοδήματα και οι περιοχές εκείνες όπου κατοικούν κυρίως «μη έχοντες» (οι πίνακες όπως δημοσιεύτηκαν στα Νέα):

Keywords
Τυχαία Θέματα