Πόσο άλλαξες… Οι διαφορές του Τσίπρα στον Ενικό σε σχέση με το 2015

18:18 2/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Το ίδιο επικοινωνιακός αλλά αρκετά αλλαγμένος σε επίπεδο ρητορικής ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στον Ενικό με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σε σχέση με τις δύο εμφανίσεις στην ίδια εκπομπή το 2015.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Ο πρωθυπουργός εμφανιζόμενος στην εκπομπή μπορεί να έδειχνε επικοινωνιακός και ευδιάθετος, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή η κυβέρνηση είναι τέτοια που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να

προβλεφθούν από αυτήν την κυβέρνηση.

Ενώ λοιπόν το οικονομικό κλίμα είναι άσχημο για την χώρα μας έχει προκύψει το μείζον θέμα του προσφυγικού το οποίο απορροφά όχι μόνο πόρους αλλά και δυνάμεις από την Ελλάδα. Όμως ο πρωθυπουργός καθ’ όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους εμφανιζόταν αισιόδοξος για το 2016, το οποίο μόνο με καλούς οιωνούς δεν έχει μπει.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι το οικονομικό περιβάλλον το οποίο όχι μόνο δεν έχει καλυτερεύσει αλλά έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο όπου μπαίνει «χέρι» για άλλη μία φορά στα αποθεματικά των ταμείων για να πληρωθούν συντάξεις, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε την κόκκινη γραμμή, λίγο πιο… ροζ. Ενώ λοιπόν τόσο καιρό διατεινόταν την προστασία των συνταξιούχων στην τελευταία του εμφάνιση στον Ενικό ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε πως έχει σκοπό να προστατεύσει συντάξεις έως 1400 ευρώ ανοίγοντας έτσι το παράθυρο για νέες περικοπές στις υψηλότερες συντάξεις.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός φάνηκε να διαψεύδεται πανηγυρικά από την πραγματικότητα όσον αφορά την εξέλιξη των capital controls μετά το δημοψήφισμα, καθώς στον Ενικό στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 είχε δηλώσει κατηγορηματικά πως στις αρχές του 2016 θα έχουν αρθεί οι περιορισμοί κεφαλαίων. Κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.


Real.gr στον ενικό Αλ Τσίπρας για capital... από realmedialive

Παράλληλα άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε εμφάνισή του εμφανίζεται όλο και πιο αγανακτισμένος όσον αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη και την διαπραγματευτική του πολιτική όσο ήταν υπουργός Οικονομικών.

Στα τέλη Απριλίου του 2015 ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε αναγκαίο τον Γιάνη Βαρουφάκη για την Ελλάδα. «Είναι σημαντικός για την κυβέρνηση και τη χώρα, έχει ενοχλήσει γιατί μιλά τη γλώσσα τους καλύτερα από όσο την μιλάνε αυτοί, έχει ριζοσπαστικές απόψεις και δεν κάνει πίσω. Η διαπραγμάτευση όμως δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο, έχει πάντα την ευθύνη του πρωθυπουργού», έλεγε τότε.

Λίγους μήνες μετά και πριν τις δεύτερες εκλογές του 2015, στις 17 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας στην ίδια εκπομπή έλεγε για τον κ. Βαρουφάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διεσπάστη όχι γιατί φταίει ο Βαρουφάκης αλλά γιατί υπήρχε ένα κόμμα μέσα στο κόμμα που δεν ήθελε καμία συμφωνία. Αυτό είναι φυγή από την πραγματικότητα». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι η στρατηγική του πρώην υπουργού Οικονομικών δεν βοήθησε.


Real.gr στον ενικό Αλ Τσίπρας για Γ Βαρουφάκη από realmedialive

Διακρίνουμε σαφώς μία διαφοροποίηση σε σχέση με την υπεράσπιση του Απριλίου για να φτάσουμε στο σήμερα το οποίο απέχει… αιώνες σε σχέση με το 2015.

Ο πρωθυπουργός έχοντας ξεχάσει κάθε δεσμό με τον πρώην υπουργό Οικονομικό περνά πλέον στην αντεπίθεση και χαρακτηρίζει τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη «ανοησίες» όσον αφορά τα όσα είπε για το δημοψήφισμα και την μετέπειτα συμφωνία της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δέχεται την πολιτική κριτική, όμως πρόσθεσε «δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου επί του ηθικού πεδίου», δεν δέχομαι λάσπη. Να τελειώνει η πλάκα ότι έκανα το «όχι» του δημοψηφίσματος «ναι» υπογράμμισε…

The post Πόσο άλλαξες… Οι διαφορές του Τσίπρα στον Ενικό σε σχέση με το 2015 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα