Πώς ο Μπράντο από ιερό τέρας κατέληξε τέρας

8 χρόνια μετά το θάνατο του ο Μάρλον Μπράντο ακόμη πουλάει.

Ο μύθος γύρω από το απόλυτο αρσενικό της μεγάλης οθόνης, ο ασυμβίβαστος και αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας του ήταν το υλικό των πολλών βιογραφιών που έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν τη ζωή του ιερού τέρατος της οθόνης που στο τέλος της ζωής του κατέληξε σκέτο τέρας.

Αυτό είναι και ο βασικός προβληματισμός της νέα του βιογραφίας με τίτλο “Ένα υπέροχο τέρας”, γραμμένο από τον Φρανσουά Φορεστιέ που στο παρελθόν έχει υπογράψει τις βιογραφίες

της Μέριλιν Μονρόε και του Αριστοτέλη Ωνάση.

Το βιβλίο ασχολείται με την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού που από “Χολιγουντιανή μηχανή του σεξ”, όπως τον αποκαλεί, κατέληξε να ζει απομονωμένος, βουλιμικός, φάντασμα του παλαιού του εαυτού, που σερνόταν στον κήπο, άφηνε έγκυο τη γυναίκα που καθάριζε το σπίτι και έτρωγε κρυφά τεράστιες ποσότητες χάμπουργκερ με τηγανητές πατάτες. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται πώς ούτε καν ο Μάρλον Μπάρντο δεν ήξερε πόσα παιδιά είχε. Οι φήμες λένε για 10 νόμιμα παιδιά και για 15 νόθα, ενώ ο ηθοποιός περιφρονούσε και σχεδόν μισούσε τον εαυτό του. Ο μόνος άνθρωπος που αγάπησε, σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, ήταν η μητέρα του και ο ίδιος κατάστρεφε στο τέλος όσους τον πλησίαζαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα