Πονοκέφαλος για το Μαξίμου η κόντρα ΠΑΣΟΚ-Άδωνι – Φόβοι για κλυδωνισμούς

11:36 5/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Έναν νέο πονοκέφαλο φαίνεται πως απέκτησε το κυβερνητικό επιτελείο , καθώς στο μαξίμου επικρτεί έντονος προβληματισμός για την κόντρα μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Ως επαναστατική γυμναστική χαρακτηρίζεται η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και συνάντηση

του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Αντώνης Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος ήταν σε ανοιχτή γραμμή και κατά την περίοδο των εορτών. Άλλωστε η επίσημη πρώτη για την ελληνική προεδρία στις 8 Ιανουαρίου αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ των δύο όπως επίσης και η άφιξη της τρόικας στις 15 Ιανουαρίου.

Το κλίμα μεταξύ των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν είναι καθόλου καλό, σύμφωνα με πληροφορίες. Η ρευστή και συνάμα οριακή κοινοβουλευτική δύναμη των 153 βουλευτών που έχουν τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση κάνουν το Μαξίμου και την Χαρ. Τρικούπη να συγκυβερνούν πάνω σε τεντωμένο σχοινί.

Το κυβερνητικό στοίχημα

Να μην υπάρξει νέο μνημόνιο για το χρηματοδοτικό κενό Να επισημοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα Να διορθωθούν οι αδικίες (παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους – ένστολους) Πριν από τις ευρωεκλογές να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την μείωση του χρέους.Αποχώρηση της τρόικας και έξοδο στις αγορές

Σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται την άνοιξη να στηθούν τριπλές κάλπες, καθώς η κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αντέξει την επιβολή νέων μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα