Ποιος «έδιωξε» τον Μαρκαριάν από την Εθνική

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν έκανε μια νέα δήλωση στο πλαίσιο της παραίτησής του και πέταξε την... βόμβα για τον λόγο που παραιτήθηκε και το KoolNews.gr βάζει σε μια σειρά τα γεγονότα και προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος σε όλο αυτό το στόρι με την υπόθεση του Σέρχιο Μαρκαριάν...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Ο 70χρονος προπονητής αποτελούσε προσωπική επιλογή του Γιώργου Καραγκούνη που ανέλαβε ισχυρό πόστο στις τάξεις της Εθνικής ομάδας και ο κύριος λόγος που ο Μαρκαριαν ήρθε ως

αντικαταστάτης του Μαρκαριάν ήταν για να πάει μέχρι το τέλος των προκριματικών, να έκαναν ταμείο και από εκεί και πέρα να έβλεπαν αν θα συνέχιζαν την συνεργασία τους. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, έτσι όπως τα είχαν υπολογίσει, με τον Σέρχιο Μαρκαριάν, μέσω δήλωσης να εκφράζει την πεποίθησή του να αποχωρήσει από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση

Όσοι γνωρίζουν το προφίλ του Μαρκαριάν και τον θυμούνται από τη θητεία του στην Ελλάδα στις αρχές τις δεκαετίας των μηδενικών γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν παρατάει εύκολα τις δουλειές του και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν θα έφευγε επειδή η Εθνική δεν έπαιζε καλά, ή ότι δεν έχει πιθανότητες να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2016 στη Γαλλία, σε μια διοργάνωση που η «γαλανόλευκη» έχει γράψει ιστορία.

Τον λόγο της απόφασης, αυτής, τον είπε ο ίδιος, ο Μαρκαριάν σε νέα του δήλωση. «Δυστυχώς βρήκα εμπόδια στην υλοποίηση αυτών των βημάτων από ανθρώπους που δεν ανέμενα», είπε χαρακτηριστικά. Ποιοι ήταν λοιπόν οι άνθρωποι που δεν περίμενε να του βάλουν εμπόδια; Οι παίκτες; Λίγο δύσκολο, αφού έδειχναν να του έχουν σεβασμό και σίγουρα θα στήριζαν τις επιλογές του. Ο Γιώργος Καραγκούνης; Είναι ο άνθρωπος που τον πρότεινε και τον έφερε στην Εθνική ομάδα. Τον γνώριζε ως χαρακτήρα, ήξερε τη δουλειά του και γνώριζε επίσης πως του αρέσει να δουλεύει, εκτός κι αν προέκυψε κάποια ρήξη μεταξύ τους, γεγονός που δεν έχει διαρρεύσει προς τα έξω και κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει, ή όχι.

Ο τρίτος είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Γιώργος Γκιρτζίκης και οι δυο άνδρες είχαν μεταξύ τους συνάντηση, όμως από την ομοσπονδία δεν προέκυπτε κάποια διαφωνία μεταξύ τους, κάτι που ανέφερε και ο ίδιος ο Μαρκαριάν στη νέα του δήλωση στην οποία αναφέρει: «Mε την προχθεσινή μου δήλωση γνωστοποίησα μια πολύ δύσκολη για μένα απόφαση. Δυστυχώς από εκεί και μετά, κάποια ΜΜΕ μου απέδωσαν προθέσεις και σκέψεις που δεν είναι δικές μου.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από τον κύριο Γκιρτζίκη και τους ανθρώπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να εργαστώ. Η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου ήταν αυτή, που παρά τα αποτελέσματα, με έκανε να θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι στην Εθνική Ελλάδας.

Υπήρξε πλήρης σύμπνοια με τον κ. Πρόεδρο στα επόμενα απαραίτητα βήματα για να οδηγήσουμε την Εθνική Ελλάδας στον δρόμο των επιτυχιών.

Δυστυχώς βρήκα εμπόδια στην υλοποίηση αυτών των βημάτων από ανθρώπους που δεν ανέμενα. Για αυτό ο ηθικός μου κώδικας και η ευθύνη μου απέναντι στην Ομοσπονδία, στους παίκτες της Εθνικής και στους Έλληνες φιλάθλους με ώθησαν σε αυτή τη δήλωση την Τρίτη.

Δεν μασάω τα λόγια μου και προτίθεμαι σύντομα να πω και περισσότερα».

Ποιος θα δώσει τη λύση στο γρίφο

Ο μόνος που μπορεί να δώσει τις απαντήσει είναι ο ίδιος ο Σέρχιο Μαρκαριάν και αν προσέξετε το τέλος των δηλώσεών του, το λέει και μόνος του: «Δεν μασάω τα λόγια μου και προτίθεμαι σύντομα να πω και περισσότερα». Ο χαρακτήρας του Ουρουγουανού είναι αυτός, να τα λέει έξω από τα δόντια χωρίς ενδοιασμούς και όπως τόνισε θα αναλύσει στο τι τον οδήγησε να παραιτηθεί.

The post Ποιος «έδιωξε» τον Μαρκαριάν από την Εθνική appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα