ΠΑΣ… χαμένος, ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 3-0

O ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον Ατρόμητο νίκησε και τον ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες», με 3-0 χάρη στα γκολ των Λίλα, Κοροβέση και Μανιά. Τρεις φορές άλλαξε το σύστημα ο Αναστασιάδης, τραυματίστηκε ο Γλύκος στην φάση του πρώτου γκολ των γηπεδούχων...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Η εικόνα του ματς

Αν κάποιοι νόμιζαν ότι ο ΠΑΟΚ

στέφθηκε πρωταθλητής μετά το «διπλό» στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό έκαναν μεγάλο λάθος και αν κάποιοι νόμιζαν ότι η ισοπαλία που απέσπασε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καραϊσκάκης» και η νίκη επί του Ατρόμητου ήταν τυχαία γεγονότα, διαψεύσθηκαν κατηγορηματικά. Ο ΠΑΟΚ από το παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια, άρχισε να ανοίγει τον κουβά και να πετάει λίγο, λίγο τη νίκη στο «Καραϊσκάκης».

Στα του παιχνιδιού ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ καλός. Κατάφερε με ένα πολύ ωραίο σουτ του Λίλα να ανοίξει το σκορ, ο Πετράκης άλλαξε το σύστημα σε 4-1-4-1, για να παγώσει τον ρυθμό και ανάγκασε τον συνάδελφό του, Άγγελο Αναστασιάδη να ανακατέψει την τράπουλα άλλες δύο φορές, Στην αρχή του β' μέρους ο Αναστασιάδης έπαιξε με 4-4-2 και στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου με 3-5-2.

Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση, όχι όμως με σωστό τρόπο και αυτό έφερε το 2-0 από τον Κοροβέση, ύστερα από ασσίστ του Τσάβες. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μανιάς στο 92'.

H ανάλυση το ματς

Με απουσίες ο ΠΑΟΚ...

Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Πετράκης για να παρατάξει τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια ο Βελλίδης. Δεξιά ο Στρούνα, αριστερά ο Φόνζι και στο κέντρο της άμυνας ο Μιχαήλ και ο Τζημόπουλος. Στα χαφ ο Λίλα και ο Τσουκαλάς. Πιο μπροστά και δεξιά ο Τσάβες, αριστερά ο Κοροβέσης και πίσω από τον Ίλιτς ο Χαρίσης.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Γλύκος. Δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο της άμυνας ο Σκόνδρας και ο Βίτορ. Κεντρικό χαφ ο Γκολάσα. Στα δεξιά του ο Τζανδάρης, στα αριστερά του ο Κάτσε. Στην επίθεση δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Περέιρα και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Παιχνίδι κέντρου και 1-0 ο ΠΑΣ

Στα πρώτα λεπτά στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» στα Ιωάννινα, τόσο ο ΠΑΣ όσο και ο ΠΑΟΚ προσπαθούσαν να μετρήσουν την δύναμή τους και να δουν ποια ομάδα θα πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι, κάτι που έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα και στο 11' οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία για να σκοράρουν με τα σουτ του Λίλα και Τσάβες να μην βρίσκουν τον επιθυμητό στόχο καθώς το σουτ του το απέκρουσε ο δεύτερος, ενώ το σουτ που επιχείρησε ο σκόρερ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο κόντραρε στα σώματα.

Στη συνέχεια του ματς ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργήσει καταστάσεις για γκολ και στο 17 ο Κάτσε και ο Κλάους δοκίμασαν να σκοράρουν, όμως ο Βελλίδης δήλωσε «παρών», ενώ ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη και νυν του ΠΑΣ, στο 20' μάζεψε την μπάλα πριν εκείνη φτάσει στον Περέιρα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η ώρα του ΠΑΣ Γιάννινα να απειλήσει την εστία του Γλύκου με τον Τσάβες να φτάνει κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 24 ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα πλασάρει τον Γλύκο, εκείνος την ακουμπάει ίσα ίσα έτσι ώστε να μην πάει στα δίχτυα, όμως ο Βοσκάκης έδειξε λανθασμένα, άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ. Στο 26' ο Ίλιτς, ο Κοροβέσης και ο Τσάβες συνεργάστηκαν για να βγει η μπάλα στον Λίλα, με τον Αλβανό να εξαπολύει το σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου, ο οποίος και ευθύνεται για το γκολ, αλλά και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να πάρει την θέση του ο Ιτάνζ.

Άλλαξε το σύστημα ο Αναστασιάδης

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έβλεπε ότι η ομάδα του δεν απειλεί και άλλαξε το 4-3-3 σε 4-4-2 με τους Περέιρα και Αθανασιάδη να είναι στην κορυφή της επίθεσης. Το δικό του σύστημα άλλαξε και ο Πετράκης, μόλις πέτυχε το γκολ καθώς το μετέτρεψε σε 4-1-4-1, για να κλείσει τους χώρους, να παγώσει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ, ο οποίος μέχρι το 30' έτρεχε συνεχώς. Η επιλογή του Πετράκη τον δικαίωσε καθώς κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό του ματς και να ελέγξει τον αγώνα μέχρι τα πρώτα 45 λεπτά.

Πίεση του ΠΑΟΚ, 3-0 ο ΠΑΣ!

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να ανέβει να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως το έκανε με τρόπο νευρικό, με τρόπο ανορθόδοξο, γεγονός που έδειχνε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε «καθαρό» μυαλό. Αυτό βέβαια το εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ στο έπακρο και στο 73' ο Τσάβες έβγαλε μπαλιά πάρε – βάλε στον Κοροβέση και εκείνος δεν αστόχησε από κοντά. Στο 92' ο Μανιάς απλά έκλεισε εξαιρετικά τον αγώνα με το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

The post ΠΑΣ… χαμένος, ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 3-0 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα