Βάλτε τις αναβολές σας σε… αναβολή!

Είναι φυσιολογικό να έχετε κάποια πράγματα στη λίστα με αυτά που έχετε να κάνετε, τα οποία συνεχώς αναβάλλετε. Όταν, όμως, αυτό σας προκαλεί στρες και ενοχές, πρέπει να βρείτε μια άλλη λύση.

Δικαιολογία: «Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω»
Ποιος λέει ότι πρέπει να ξεκινήσετε ένα πρότζεκτ από την αρχή; Κάντε το πρώτο βήμα από όπου εσείς νομίζετε και μόλις αρχίσετε να σημειώνετε πρόοδο, θα έχετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα για τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Δικαιολογία: «Έχω χρόνο μπροστά μου για να το κάνω»
Όποτε σκεφτείτε

αυτή την πρόταση, ένα προειδοποιητικό καμπανάκι θα πρέπει να χτυπήσει μέσα στο κεφάλι σας! Προσπαθήστε να είστε ρεαλιστές και να σκεφτείτε πότε στο παρελθόν σας έτυχε κάτι παρόμοιο. Τότε θα μπορέσετε να συγκρίνετε και να βρείτε ένα μέσο όρο του χρόνου που χρειάζεστε πραγματικά για να φέρετε εις πέρας το συγκεκριμένο καθήκον.

Δικαιολογία: «Βαριέμαι!»
Καταρχάς έχετε υπόψη σας ότι ποτέ δε θα θελήσετε με χαρά να τακτοποιήσετε όλες τις αγγαρείες που σας περιμένουν. Βρείτε ένα λόγο που θα εξηγεί γιατί είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να δραστηριοποιείστε και ποια θα είναι τα οφέλη που θα αποκομίσετε αν το κάνετε τώρα!

Το μυστικό

Πριν τσεκάρω τα emails μου ή μπω στο omorfamistika.gr ή στο Facebook προσπαθώ να κάνω το Πιο Σημαντικό Πράγμα της ημέρας μου. Έτσι, έχω φροντίσει οτιδήποτε κι αν γίνει μέσα στη μέρα μου, να έχω κάνει κάτι πολύ παραγωγικό για σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα