Παρέλυσαν τα πάντα: Για πρώτη φορά έκλεισαν καφετέριες και γραφεία τελετών για την απεργία [βίντεο]

13:49 4/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Πρωτόγνωρη είναι η εικόνα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων της Ελλάδας.

«Ρολά» έχει κατεβάσει όλη η χώρα λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

κατά του ασφαλιστικού αφού από το πρωί έχει νεκρώσει όλη η χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η απεργία της Πέμπτης είναι η μόνη που έχει τον ίδιο κόσμο με εκείνες του 2010. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών καθώς δεν λειτουργεί τίποτε.

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, των αεροδρομίων και των λιμανιών αλλά και 24ωρο αποκλεισμό με μπλόκα στις εθνικές οδούς από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου έως και τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του κ. Γιάννη Βάγγου, μέλους της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Λιβαδειάς, στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», θέλοντας να τονίσει την γενικότερη ένταση που επικρατεί.

«Στη Λιβαδειά, ακόμη και τα γραφεία τελετών είναι κλειστά», είπε και σημείωσε παράλληλα πως οι αγρότες δεν θα υποχωρήσουν αν δεν αποσυρθεί το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Την ίδια ώρα «λουκέτο» έχουν βάλει οι καφετέριες σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Νεκρή πόλη είναι σήμερα η Λάρισα σήμερα αφού στα πάντα έχει μπει λουκέτο. Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους για να λάβει μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση. Οι καφετέριες της πόλης έχουν κατεβάσει ρολά, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι έμποροι έχουν πάρει απόφαση για ολοήμερο λουκέτο στην αγορά της πόλης.

Η ίδια εικόνα και στην συμπρωτεύουσα αφού από το πρωί κλειστά παραμένουν τα εμπορικά καταστήματα αλλά και οι καφετέριες της πόλης.

Με το σύνθημα «κλείνουμε για να μην μας κλείσουν» οι επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην απεργία, αφού μέχρι τις 17:00 το απόγευμα καφετέριες και καταστήματα εστίασης επί της Λεωφόρου Νίκης, στην οδό Παύλου Μελά, στην Κούσκουρα και στην περιοχή του Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά είναι επίσης τα πάντα στην Νάουσα και το Λουτράκι όπου και εκεί οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σε όλη τη χώρα έχουν κλείσει από βενζινάδικα μέχρι και γραφεία τελετών! Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας που κάνουν λόγο για καθολική συμμετοχή στο κλείσιμο των καταστημάτων.

The post Παρέλυσαν τα πάντα: Για πρώτη φορά έκλεισαν καφετέριες και γραφεία τελετών για την απεργία [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα