Το δάκρυ που γίνεται Ποτάμι: Βίντεο για το Συνέδριο του κόμματος

12:51 4/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Με ένα σποτάκι που συνδυάζει τα δάκρυα, τον ιδρώτα και τη βροχή με τα νερά του Ποταμιού, οι ιθύνοντες νώες του κόμματος καλούν τα στελέχη και τους εθελοντές στο 2ο Συνέδριο του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη που θα πραγματοποιηθεί 26-28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Το βίντεο προβλήθηκε χθες στην Παναττική συνάντηση των στελεχών του κινήματος που πραγματοποιήθηκε στο ACRO, εκεί όπου τα μέλη αλλά και βουλευτές

του κόμματος υποβλήθηκαν σε ομαδική ψυχοθεραπεία ενόψει της κορυφαίας κομματικής εκδήλωσης στα τέλη του μήνα.
Όπως λένε κομματικά στελέχη, η ιδέα για το προσυνεδριακό σποτ του Κινήματος γεννήθηκε από τη φράση του Σταύρου Θεοδωράκη «Το Ποτάμι γεννήθηκε από το δάκρυ και τον ιδρώτα των ανθρώπων που τόσα χρόνια βασάνιζε το κομματικό κράτος», και καλεί εθελοντές και μέλη σε ένα γόνιμο διάλογο πολιτικής για τα ζητήματα του κόμματος.

Εκτός από τα του συνεδρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε χθες στα ζητήματα της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος και στο διάλογο της κεντροαριστεράς - με τον ίδιο να συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η χώρα θα πρέπει να ισορροπήσει και να στηριχθεί στο προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο. Μάλιστα η τοποθέτησή του είχε αναφορά και στις προσκλήσεις για συνεργασίες, με μια σημειολογική αναφορά σε «κύμα», λέγοντας ότι «σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις του κεντρώου χώρου προτάσσουμε τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και όχι τη συμφωνία για τις διαδικασίες και τα αξιώματα. Συζητάμε με συμμαχικές δυνάμεις και προσωπικότητες για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κύματος».

Είναι προφανές ότι ο κ. Θεοδωράκης, πιεζόμενος από τα δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνουν το κόμμα αποσυσπειρωμένο μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, αναζητά κι αυτός ένα σχήμα διεύρυνσης, πέρα από αυτό της «ένωσης μηχανισμών» όπως συχνά αποκαλεί σχηματικά το σχέδιο που προτείνουν η Φώφη Γενημματά και ο Ευ. Βενιζέλος.
Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα είπε ότι: «Τράβηξε τη διαπραγμάτευση στα άκρα σαν τον χαρτοπαίκτη που ρισκάρει όλο και περισσότερα, ελπίζοντας να ρεφάρει. Μόνο που ο Τσίπρας και η παρέα του ρίσκαραν τις δουλειές- τις περιουσίες και τις ζωές όλων μας».

Μιλώντας στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρη τη χώρα με τις κινητοποιήσεις εξαιτίας του ασφαλιστικού είπε χαρακτηριστικά: «Οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους, απειλούν, κυνηγούν πολιτικούς και κυρίως Συριζαίους και Ανελίτες. Μια λύση έχει ο κύριος Τσίπρας, να ζητήσει συγνώμη από τους εξαπατημένους και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η εξαπάτηση φέρνει οργή και η αντίδραση θα συνεχίσει να φουσκώνει. Αυτό που κρατά τους πολίτες ενωμένους στους δρόμους είναι ότι απέναντί τους έχουν πολιτικούς απατεώνες».
Παράλληλα, ο Επικεφαλής του Ποταμιού απαρίθμησε μερικούς από τους στόχους του Κινήματος, αναφέροντας:

-Σύγκρουση με το βαθύ κομματικό κράτος, την κυρίαρχη αιτία της χρεοκοπίας της χώρας.
-Αξιολόγηση θέσεων και προσώπων στο δημόσιο. Απομάκρυνση όσων αξιολογούνται αρνητικά δύο φορές και που δεν κατορθώνουν να βελτιωθούν ακόμη κι αν αλλάξουν θέση.
-Διαύγεια στο σύνολο των αποφάσεων της Ελληνικής Διοίκησης.
-Παιδεία χωρίς αποκλεισμούς, με πειραματικά πρότυπα σχολεία σε όλες τις φτωχές περιοχές.
-Απομάκρυνση των κομματικών παρατάξεων από τα πανεπιστήμια και ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
-Σταδιακή αποδέσμευση από τον λιγνίτη και στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
-Αλλαγή του εκλογικού συστήματος και νέο Σύνταγμα.
-Δυνάμωμα των ανεξάρτητων αρχών και διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας.
-H φορολογία των επιχειρήσεων να πέσει στο 20% και η φορολόγηση των αγροτών να γίνεται με κίνητρα για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και τις ομάδες παραγωγών, όπως επίσης πρέπει να υπάρξει οργανική σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την τουριστική αγορά.

The post Το δάκρυ που γίνεται Ποτάμι: Βίντεο για το Συνέδριο του κόμματος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα