Παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς ο Άνθιμος Θωμόπουλος

Την παραίτηση του από την θέση του CEO της Τράπεζας Πειραιώς υπέβαλε ο Άνθιμος Θωμόπουλος.

Η πληροφορία για την αποχώρηση του κ. Θωμόπουλου από την Τράπεζα, Πειραιώς μετά από αίτημα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο το ΤΧΣ διέψευσε με μεταγενέστερη ανακοίνωσή του.

Η παραίτηση ήταν επεισοδιακή, καθώς αρχικά είχε διαρρεύσει ότι το ΤΧΣ ζήτησε την απομάκρυνση

του κ. Θωμόπουλου, κάτι που όμως στη συνέχεια διέψευσε.

Στη συνέχεια, το πρακτορείο Bloomberg δημοσιοποίησε επιστολή του μεγαλοεπενδυτή J. Paulson, που δήλωνε τη στήριξή του στον κ. Θωμόπουλο, ενώ ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, έλεγε ότι παραμένει στο πόστο του και δεν βλέπει το λόγο αποχώρησης από τη θέση.

Στην επιστολή, η διοίκηση του hedge fund αναφέρει ότι το ΤΧΣ, ως μέτοχος μειοψηφίας στην Τρ. Πειραιώς, με ποσοστό 25% και μία θέση στο Δ.Σ., «δεν θα ήταν δυνατό» να έχει την δυνατότητα να ζητήσει παραίτηση του CΕO της τράπεζας.

Όπως σχολιάζουν οι FT, υπάρχουν υποψίες πως πίσω από την κίνηση του ΤΧΣ, την οποία επιβεβαιώνουν δύο ακόμα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, υπάρχει ανάμιξη της κυβέρνησης.

The post Παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς ο Άνθιμος Θωμόπουλος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα