Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη κατά του Γιώργου Παπανδρέου

Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει χρήματα και είχε εκβιάσει τον έγκλειστο υπουργό.

Η Βίκυ Σταμάτη είχε προχωρήσει στις καταγγελίες αυτές κατά τη

συμπληρωματική της κατάθεση, όταν συνελήφθη μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο και υποστήριξε συγκεκριμένα πως οι καταγγελίες στηρίζονται σε αφηγήσεις και εκμυστηρεύσεις του συζύγου της, αλλά και σε τηλεφωνικές συνομιλίες του που είχε ακούσει.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, άνω των 3 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, είχε πει ότι είχε ακούσει μια τηλεφωνική συζήτηση του συζύγου της με τον τέως διευθυντή των εξοπλιστικών του Υπουργείου Άμυνας και έγκλειστο, Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος - όπως η ίδια κατάλαβε - είχε ενδώσει στον εκβιασμό του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πάντα κατά τα λεγόμενα της, τα οποία στηρίζονται σε αφηγήσεις του συζύγου της, ένας Λίβυος πρέσβης, το όνομα του οποίου δεν θυμάται, είχε πλησιάσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να μεσολαβήσει για να φτάσει στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Η διαμεσολάβηση αποκρούστηκε από τον πρώην υπουργό και ο πρέσβης απευθύνθηκε στην συνέχεια στον Λιβανέζο επιχειρηματία, Τζορτζ Χάλακ και φίλο του Γιώργου Παπανδρέου, για να δει τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάβει τα χρήματα. Όμως, ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από τη Βίκυ Σταμάτη, φοβούμενος το ότι γνώριζε την υπόθεση ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ζήτησε να αλλάξει το όνομα του παραλήπτη και το νόμισμα.

The post Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη κατά του Γιώργου Παπανδρέου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα