Οργιάζουν οι φήμες πως η Κέιτ περιμένει δίδυμα

Mπορεί η Κέιτ Μίντλετον να περνά τη δεύτερη μέρα στο νοσοκομείο και να χαίρει άκρας υγείας, ωστόσο ο βρετανικός τύπος έχει οργιάσει με το ζήτημα της εγκυμοσύνης και πολλές εφημερίδες αναφέρουν ότι η δούκισσα του Κέιμπριτζ περιμένει δίδυμα.

Τη φημολογία για τα δίδυμα έχει προκαλέσει η οξεία πρωϊνή διαθεσία της Κέιτ η οποία σύμφωνα με γιατρούς είναι πιο συνηθισμένη στις γυναίκες που αναμένουν πολλαπλούς τοκετούς ενώ συνήθως προαναγγέλλει κορίτσι! Ωστόσο αν κάποιος παρατηρήσει το οικογενειακό δέντρο τόσο της Κέιτ όσο και του Γουίλιαμ θα διαπιστώσει ότι είναι γεμάτα από διδύμα, οπότε μια τέτοια πιθανότητα είναι μάλλον θέμα γονιδίου παρά της πρωϊνής αδιαθεσίας.

Άλλωστε η εφημερίδα Daily Beast τονίζει πως η Κέιτ θα μπορούσε πολύ εύκολα να παράγει δίδυμα: ο θείος του Γουίλιαμ Τσάρλς Σπένσερ έχει δίδυμες κόρες, ο παππούς του λόρδος Φέρμοι ήταν δίδυμος ενώ από την πλευρά της Κέιτ η γιαγιά της είχε δίδυμη αδελφή ενώ ο ο πατέρας της είχε δύο θείες οι οποίες ήταν επίσης δίδυμες!

Το γεγονός συμβαίνει τη στιγμή που το Βρετανικό Κοινοβούλειο λαμβάνει μια ιστορική απόφαση και θα επιτρέψει από εδώ και πέρα την άνοδο στο θρόνο του πρώτου παιδιού που βρίσκεται στη σειρά διαδοχής ανεξάρτητα από το φύλο του. Μετά από έγκριση των 16 χωρών της Κοινοπολιτείας που αναγνωρίζουν το βρετανικό Στέμμα ανοίγει και επίσημα ο δρόμος για την τροποποίηση που θεωρείται ιστορική για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ χαρακτήρισε το γεγονός μια ιστορική στιγμή για τη χώρα και τη μοναρχία ενώ σημείωσε ως «ευτυχή σύμπτωση» το γεγονός ότι η απόφαση συμπίπτει με την ανακοίνωση του Γουίλιαμ και της Κέιτ ότι περιμένουν παιδί.

«Μπορούμε να γιορτάσουμε επίσης ότι εάν το μωρό είναι αγόρι ή κορίτσι, θα έχει τα ίδιαν δικαιώματα στο θρόνο. Είναι μια υπέροχη σύμπτωση το γεγονός ότι η τελική επιβεβαίωση από τις άλλες χώρες έφτασε την ίδια μέρα που ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge προέβησαν στη σχετική ανακοίνωση τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κλεγκ.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για κάθε παιδί που γεννιέται στη γραμμή διαδοχής μετά την απόφαση των κυβερνήσεων της της Κοινοπολιτείας που συνήλθαν στο Περθ της Αυστραλίας, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και αποφάσισαν την αλλαγή. Σύμφωνα με την αλλαγή θα τροποποιηθούν θεμελιώδη συνταγματικά κείμενα της Βρετανία, όπως η Χάρτα των Δικαιωμάτων του 1688 αλλά και η Πράξη της Ένωσης με τη Σκοτία του 1706.

Πέραν των προνομίων του αντρικού φύλου που καταργούνται, η νέα νομοθεσία δεν θα αποκλείει από τη σειρά της διαδοχής τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που παντρεύονται Ρωμαιοκαθολικούς. Ωστόσο η απαγόρευση θα παραμείνει για τον μονάρχη ο οποίος οφείλει να είναι Αγγλικανός ως αρχηγός της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Αν τελικά πρόκειται για δίδυμα τότε πρόκειται να είναι τρίτα και τέταρτα στη γραμμή διαδοχής μετά τον πρίγκηπα Χάρι σύμφωνα με τους παραδοσιακούς κανόνες της διαδοχής.  Ωστόσο ένα θέμα που αναδεικνύει ο βρετανικός τύπος είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις KoolNews