Ώρες πριν τον ανασχηματισμό – Πώς αλλάζουν οι συσχετισμοί στην Ιπποκρατούς

Ο πρώτος μεγάλος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά πραγματοποιείται τη Δευτέρα, ένα περίπου χρόνου μετά τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης, που στην πορεία έμεινε με δύο εταίρους, λόγω της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ.

Ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό σχήμα θα μπουν και εξωκοινοβουλευτικοί, από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Το σενάριο που παίζει για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,

θέλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών.

Τα στελέχη της Ιπποκράτους που θα πάρουν κυβερνητικό χρίσμα είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου (αναπληρώτρια στο Παιδείας), Φίλιππος Σαχινίδης (στο «σπασμένο» Ανάπτυξης), Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Φώφη Γεννηματά, ενώ στην κυβέρνηση παραμένουν οι Αθανάσιος Τσαυτάρης (Γεωργίας) και Δημήτρης Κούρκουλας (υφυπουργός Εξωτερικών).

Η υπουργοποίηση της Φώφης Γεννηματά και του Γιάννη Μανιάτη θα φέρει και ένα ντόμινο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς «ορφανές» μένουν οι θέσεις του εκπροσώπου του κόμματος, αλλά και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά για να αναλάβει σημαντική θέση στην Ιπποκράτους, όπως και ο Φίλιππος Σαχινίδης, σε περίπτωση που δεν αναλάβει κάποιο μη Μνημονιακό υπουργείο.

Δείτε τα σενάρια για τον ανασχηματισμό πατώντας εδώ.

Η Προγραμματική σύμφωνα Σαμαρά – Βενιζέλου

Τέσσερα είναι τα κύρια σημεία της προγραμματικής συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχουν καταλήξει σε αυτά και είναι:

1. Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα

2. Ψήφιση του αντιρατσιστικού και νέος νόμος για την ιθαγένεια

3. Δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου

4. Από κοινού διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Keywords
Τυχαία Θέματα