Ώρα μηδέν για την αξιολόγηση της Τρόικας – Θα είναι μακρύς ο δρόμος για το κούρεμα

Θα είναι μακρύς ο δρόμος όπως φαίνεται για την Αθήνα μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις Τρόικας και Ε.Ε. για την περαιτέρω μείωση του χρέους. Όσο πλησιάζει η ώρα της αποτίμησης της αξιολόγησης της Τρόικας, το ΔΝΤ φαίνεται ότι ξεκινά να κρατά αποστάσεις περιμένοντας από την Γερμανία να επιληφθεί.

Οικονομικοί και τραπεζικοί κύκλοι από την Ελλάδα, παρακολουθούν με ευλάβεια

τις εξελίξεις και επισημαίνουν την ανάγκη να κρατήσουμε ακόμα το «χαρτί» του κουρέματος γιατί αλλιώς θα το «κάψουμε» από μόνοι μας.

Παράγοντας της αγοράς αναφέρει που παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις με το PSI και την επαναγορά ομολόγων, επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο «κουρέματος» προϋποθέτει αφενός ότι η Ελλάδα θα πετύχει από φέτος πρωτογενές πλεόνασμα, ότι θα διασφαλίσει από νωρίς πρωτογενές πλεόνασμα και για το 2014, όσο και ότι θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης την επόμενη χρονιά και βέβαια ότι δεν θα υπάρχουν εστίες κινδύνου στον Νότο (π.χ. η Ιταλία) που θα καθιστούν απαγορευτική και τη σκέψη για κάτι τέτοιο.

Περιορισμένες είναι πάντως οι πιθανότητες καθώς «είναι ζήτημα αν συγκεντρώνουν ένα 20%» εκτιμά ο ίδιος παράγοντας. Σε κάθε περίπτωση πάντως η εκκίνηση μιας τέτοιας φιλολογίας από τώρα θα ήταν και λανθασμένη και άκαιρη. Εξάλλου, όπως επισημαίνει παράγοντας της αγοράς, «ποιος Ευρωπαίος και δη Γερμανός θα συζητήσει νωρίτερα για κούρεμα, όταν έχει ακόμα να πληρώσει τις δόσεις που εκκρεμούν από το δεύτερο πακέτο, άρα να συζητήσει για το πόσα θα χάσει πριν τα βγάλει από τη τσέπη του;».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα