Οκτάχρονο κοριτσάκι η νεώτερη καρκινοπαθής στον πνεύμονα

Στην επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, διαγνώστηκε σε ένα οκτάχρονο κορίτσι καρκίνος του πνεύμονα με τους γιατρούς να θεωρούν αιτία την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σύμφωνα με το γιατρό που την εξέτασε, τον Τζιε Φενγκντόνγκ, το κοριτσάκι εισέπνευσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τοξικές ουσίες. Πρόκειται για ένα άκρως σπάνιο ιατρικό γεγονός δεδομένου ότι ο καρκίνος των πνευμόνων παρουσιάζεται σπανίως σε παιδιά και , σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση

Καρκίνου, ο μέσος όρος ηλικίας εμφάνισης της νόσου είναι τα 70στά έτη.

Το κορίτσι, τα στοιχεία του οποίου οι κινεζικές αρχές δεν δημοσιοποιούν, ζει με την οικογένειά του κοντά σε αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Τζιανγκσού και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει εκτεθεί σε επιβλαβή τοξικά σωματίδια και σκόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ρύπανση της ατμόσφαιρας πυροδοτεί την εμφάνιση κακοήθειας γεγονός που οδήγησε σε κινητοποιήσεις των αρχών των χωρών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα, με πρώτη την Κίνα. Από το νέφος αιθαλομίχλης, που μειώνει την ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας, η μόλυνση ξεπερνά κατά πολύ τα επιτρεπτά επίπεδα. Οι κινεζικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής σε μία προσπάθεια να προφυλάξουν τους κατοίκους.

Ο καρκίνος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στην Κίνα, ενώ ο αριθμός των Κινέζων που πέθαναν λόγω του καρκίνου του πνεύμονα έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Πεκίνου. Εν τω μεταξύ, ο καρκίνος είναι πλέον η κύρια αιτία θανάτου στην κινεζική πρωτεύουσα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα