Τα Όσκαρ είναι λειψά – Ο Γούντι Άλεν ζητάει να προστεθεί μια νέα κατηγορία βραβείων

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης με ανοιχτή επιστολή στο περιοδικό Hollywood Reporter, εξέφρασε την επιθυμία του να προστεθεί μια νέα κατηγορία στα βραβεία Όσκαρ για κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν αναγνωριστεί ως σήμερα.

Ο

λόγος για τους υπεύθυνους διανομής ρόλων, οι οποίοι σύμφωνα με το Γούντι Άλεν «ψάχνουν ψύλλους μέσα σε γιγάντιους σωρούς από άχυρα».

Ολόκληρη η επιστολή του σκηνοθέτη: «Στην περίπτωση μου, ο διευθυντής του casting παίζει ζωτικό ρόλο. Η ιστορία μου δείχνει ότι οι ταινίες μου είναι γεμάτες από υπέροχες ερμηνείες από άντρες και γυναίκες ηθοποιούς, που ποτέ δεν είχα ακούσει και συστήθηκαν σε μένα από την δική μου υπεύθυνη του casting, Τζούλιετ Τέιλορ. Παρά τις δικές μου αντιστάσεις, ηθοποιοί όπως οι Τζεφ Ντάνιελς, Μαίρη Μπεθ Χαρτ, Πατρίτσια Κλάρκσον και άλλοι που δεν γνώριζα έπαιξαν στις ταινίες μου.

Πολλές καριέρες έχουν χτιστεί χάρη στις ενέργειες και την επινοητικότητα της Τέιλορ. Η Μέριλ Στριπ έπαιξε έναν μικρό ρόλο στην ταινία Μανχάταν, όταν η ίδια ήταν εντελώς άγνωστη σε μένα, και θεατρίνες όπως η Μάριελ Χέμινγουεϊ και η Ντάιαν Γουίστ ξεκίνησαν την κινηματογραφική τους καριέρα όταν συστάθηκαν σε μένα από την Τζουλιέτ . Δυσκολεύομαι στο θέμα του casting γιατί όλη η διαδικασία με ενοχλεί.

Αν ήταν στο χέρι μου, θα χρησιμοποιούσα στις ταινίες μου τους ίδιους ηθοποιούς, ανεξάρτητα αν ταίριαζαν ή όχι στον ρόλο. Παρά τις δυστροπίες μου, η Τζούλιετ με ανάγκασε να συναντήσω, να δω τη δουλειά και να προσλάβω ανθρώπους μετά από τις συνεχείς και επίμονες συστάσεις της. Επειδή οι ταινίες μου δεν βασίζονται στα special εφέ αλλά στην ανθρώπινη παρουσία, η διαδικασία του casting είναι πολύ σημαντική για μένα!».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα